Internationalisering

Stage via Erasmus+

Erasmusaccreditatie

CVO Vitant heeft een Erasmus+-accreditatie voor het beroepsonderwijs en –opleiding. Dit betekent dat ook jij, als cursist van een beroepsgerichte opleiding in ons CVO, een buitenlandse ervaring kan opdoen!

Zo kan je experimenteren en knowhow en expertise uitwisselen in en met scholen, organisaties en bedrijven in het buitenland.

Als cursist ga je werkplekleren/stage doen in bijvoorbeeld Frankrijk, Nederland, Portugal of Spanje. Een buitenlandse ervaring opdoen in de sector is niet alleen mooi meegenomen, maar staat ook goed op je cv!

Interesse?

Contacteer onze dienst Internationalisering voor meer informatie en mogelijkheden via internationalisering@cvovitant.be.

Vrijwilligerswerk via AFS/Tumult

logo AFS

CVO Vitant werkt samen met AFS en Tumult om cursisten tussen 18 en 30 jaar een buitenlandse ervaring via vrijwilligerswerk op te laten doen in landen binnen de Europese Unie of partnerlanden van de EU. Dit kunnen bestemmingen zijn zoals Frankrijk, Bulgarije, Italië, Noord-Macedonië, Palestina...

Je kiest voor het soort vrijwilligerswerk dat past bij jouw talenten en interesses. Zo zijn er natuurprojecten, kan je meedraaien in jeugdcentra of jeugdverenigingen, artikels schrijven voor jeugdmagazines, werken met kinderen... Je hebt hiervoor geen specifieke kennis nodig buiten een goede basiskennis Engels en vooral een grote dosis enthousiasme. Wanneer je gaat en voor hoelang, is afhankelijk van project tot project. Meestal gaan ze door tijdens de zomermaanden gedurende een drietal weken.

Jouw effectieve bestemming word je, in samenspraak met jou, toegewezen op de ADMIN-Day. Hierbij houden we uiteraard rekening met je voorkeuren. De mogelijke projecten worden je ook voorgesteld op de ADMIN-Day.

De uitwisseling is volledig gratis. Je verplaatsing en je verblijf ter plaatse (slapen en eten) worden betaald, net als eventuele kosten zoals een paspoort, visum of vaccinaties. Ook krijg je een klein beetje zakgeld voor elke dag van je verblijf.

AFS en Tumult regelen alles en helpen je op weg.

Dit project is mogelijk dankzij Europese subsidies, van het ‘European Solidarity Corps’ (ESC).