Aanvullende algemene vorming Wie de opleiding Aanvullende algemene vorming combineert met een diplomagerichte beroepsopleiding, behaalt zo het diploma secundair onderwijs.
ASO Humane wetenschappen Via de ASO-opleiding humane wetenschappen behaal je je diploma secundair onderwijs. De opleiding bereidt je voor op verdere studies aan de hogeschool of universiteit.
ASO Wetenschappen-wiskunde Via de ASO-opleiding Wetenschappen-wiskunde behaal je je diploma secundair onderwijs. De opleiding bereidt je voor op verdere studies aan de hogeschool of universiteit.
Assistent slager (sneltraject 12 weken) In dit sneltraject volg je 12 weken dagonderwijs en stomen wij je klaar tot Assistent slager. Je behaalt het certificaat van Slager distributie. Werkzoekenden kunnen dit traject gratis volgen via de VDAB.
Horeca - keuken & zaal (sneltraject eenjarig Hotelbedrijf) Droom je van een eigen horeca- of cateringzaak? In deze opleiding vertrek je vanuit de basis en stroom je na een jaar uit als volleerd kok en kelner.
Mode basis naaien Heb je nog geen of weinig ervaring met de naaimachine? In deze basismodule leer je een eenvoudige tas, broek en rok maken.
Nederlands tweede taal (NT2) Je wil Nederlands leren voor je werk, om verder te studeren, om te communiceren met vrienden en familie, om je administratie beter te kunnen doen… Dat kan, allemaal, op jouw maat!
Nederlands tweede taal (NT2) - intensief traject Wil je snel Nederlands leren? Dan kan je vier keer per week les volgen in een intensief traject.
3D-printing Wil je leren hoe je een eigen 3D-model maakt, van tekening tot druk? Tijdens de opleiding 3D-printing leer je modellen creëren in een tekenpakket en deze op de meest kwalitatieve manier uitprinten.
Administratief medewerker onthaal Je leert vlot werken met kantoorsoftware en zakelijk communiceren in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.
Bakker Van boerenbrood tot rozijnenbrood, van krentenbollen tot zonnebloempittenbrood: je leert de lekkerste broden bakken.
Bakkerij (OLO-Rotonde vzw) Heb je extra zorgbegeleiding nodig? Ook dan kan je leren bakken in het volwassenenonderwijs. Samen met OLO-Rotonde vzw organiseert CVO Vitant een opleiding op maat.
Bakkerij medewerker Brood bakken en gebakjes maken: tijdens de opleiding leer je de basis om te kunnen werken in een bakkerij of thuis aan de slag te gaan.
Banketbakker Javanais, kaastaart, madeleines, carré confiture, tompouce, eclairs, advocaatbavarois: de smakelijkste banketproducten komen aan bod.
Basisjaar Gids/Reisleider Zet je eerste stappen als gids en reisleider. Na deze basisopleiding kan je je verder specialiseren via de afstudeerrichtingen (finaliteiten).
Bereider van visproducten Ga je graag met vis, schaal- en schelpdieren aan de slag in de keuken? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Boekhoudkundig assistent Je leert aankoop- en verkoopfacturen en financiële documenten verwerken. Na de opleiding kan je aan de slag bij een bedrijf, boekhoudkantoor of de overheid.
Chef de partie Na hulpkok kan je je specialiseren in een productgroep via de vier opleidingen van Chef de partie.
Chocoladebewerker Leer zelf chocoladefiguren, pralines, studentenhaver of truffels maken om je vingers bij af te likken.
Computationeel denken Wil je graag apps maken op maat van je lessen? De cursus Computationeel denken gaat verder dan ‘blokjes programmeren. Je leert echte Progressive Power Apps (PWA) maken.
Creatief presenteren Trek de aandacht met creatieve presentaties! Voor leerkrachten van het secundair (volwassenen)onderwijs die hun presentaties een niveau hoger willen tillen.
Digitale didactiek voor beginners Als lesgever wil jij inzetten op ‘Digitaal leren’ maar hoe doe je dat? In deze beginnerscursus leer je digitale leermiddelen inzetten voor differentiatie, evaluatie en feedback.
Digitale didactiek voor gevorderden Je gebruikt al verschillende apps en digitale platforms in je lessen, maar hoe kan je dit naar een hoger niveau tillen? We duiken in de wereld van Gamification, Virtual Reality (VR) en AI.
Elektromecanicien (Eenjarig traject) Je leert alles over elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties, zodat je ze kan herstellen.
Elektromecanicien (tweejarig traject) Tijdens de avondlessen leer je alles over elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties, zodat je ze kan herstellen.
Engels voor gidsen en reisleiders Spijker je talenkennis bij in een van onze taalmodules voor gidsen en reisleiders. In de module Engels leer je specifieke woordenschat en oefen je je Engels in de praktijk.
Frans voor gidsen en reisleiders Spijker je talenkennis bij in een van onze taalmodules voor gidsen en reisleiders. In de module Frans leer je specifieke woordenschat en oefen je je Frans in de praktijk.
Fusion 360 Leer in 30 weken werken met Fusion 360. Met dit grafische ontwerpprogramma kan je de perfecte werkplaatstekening afleveren, een mooi 3D-model ontwikkelen en printen in 3D.
Gecombineerd onderwijs NT2 (85% online les) Gecombineerd onderwijs is een combinatie van online lessen (85%) en lessen op school (15%). Je volgt dus het grootste deel van de lessen thuis via de computer.
Gids - EVC-traject Ben jij al een tijdje actief als gids, maar heb je nog geen officiële gidsenkaart? Of je wil vrijstellingen bekomen in een opleiding? Laat via dit EVC-traject je competenties officieel erkennen.
Gids kunst- en cultuurstad Antwerpen (finaliteit) Behaalde je het basisjaar Gids/reisleider? Specialiseer je dan nu verder als stadsgids Antwerpen!
Gids/Reisleider - nascholingen CVO Vitant organiseert regelmatig nascholingen over geschiedenis en cultuur. Iedereen is welkom.
Grootkeukenhulpkok (Sneltraject 18 weken VDAB) Werkzoekend en wil je aan de slag in een grootkeuken? Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.
Hulpkelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Dan start je met de basisopleiding ‘Hulpkelner’ waarbij je gasten leert ontvangen en bedienen.
Hulpkok Na je opleiding keukenmedewerker ga je een trapje hoger naar hulpkok. Je leert bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Ook een gastvriendelijke bediening komt in deze opleiding aan bod.
Hulpkok (sneltraject 16 weken) Volg een intensief dagtraject van 16 weken en doorloop alle modules van Hulpkok. Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.
ICT Beheersystemen en netwerken In deze opleiding leer je een pc klaarmaken voor gebruik, data beveiligen en netwerken installeren. Je leert ook hard- en softwareproblemen detecteren en oplossen.
ICT programmeren Leer programmeren, structuren en analyseren! Na deze opleiding kan je aan de slag als ICT-programmeur bij een organisatie of bedrijf of je studeert verder aan de hogeschool.
Ijsbereider Je leert niet alleen roomijs bereiden, ook gebakjes als eclairs en madeleines komen aan bod. En de lekkerste ijstaarten natuurlijk!
Initiatie bierkennis en -degustatie Met deze initiatie zet je je eerste stappen in de bierwereld. Je verdiept je in het productieproces en leert bier degusteren volgens de wetenschap en analyse van typische aroma's, kleuren en smaken.
Initiatie wijnkennis en -degustatie Ben je gepassioneerd door wijn? In deze initiatie leer je meer over het productieproces, verschillende wijnstreken, degusteren en analyseren van de aroma's.
Kelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Na de opleiding heeft de mise-en-place geen geheimen meer en kan jij klanten doen watertanden over het menu.
Kerkengids (finaliteit) Behaalde je het basisjaar Gids/reisleider? Specialiseer je dan nu verder als kerkengids!
Keukenmedewerker Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? In de opleiding Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken. Daarna groei je verder naar (hulp)kok.
Kok Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? Na de opleiding tover je vlot een consommé van grijze garnalen of een kriekenvlaai op tafel.
Koken (OLO-Rotonde vzw) Heb je extra zorgbegeleiding nodig? Ook dan kan je leren koken en opdienen in het volwassenenonderwijs.
Medisch administratief assistent In deze opleiding werk je niet alleen aan je secretariële vaardigheden. Je leert ook omgaan met patiënten, medische dossiers beheren en zakelijk communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.
Museumgids (finaliteit) Behaalde je het basisjaar Gids/reisleider? Specialiseer je dan nu verder als museumgids!
Nederlands en koken Je volgt een module Koken met taalondersteuning Nederlands. Je leert recepten lezen, uitwerken en verschillende kook- en snijtechnieken.
Nederlands en theorie rijbewijs We bereiden je voor op het officiële theorie-examen voor rijbewijs B. Je krijgt hierbij taalondersteuning.
NT2 extra - DigiTaal Je leert werken met een computer, toetsenbord en muis. Je leert ook informatie zoeken op het internet en oefent je Nederlands.
NT2 extra - Lezen en schrijven In deze module oefen je extra op lezen en schrijven. Je oefent ook voor de NT2-test.
Opstap Wil je graag je diploma secundair onderwijs, maar ken je nog niet voldoende Nederlands? Dan start je in het Opstap-traject.
PLC-technieker Je leert werken met een Programmable logic controller (PLC). Na de opleiding kan je fouten analyseren en oplossen, werken met een TIA-portal en programmeren in STL en SCL.
Polyvalent administratief medewerker Je werkt aan je secretariële vaardigheden. Ook leer je zakelijk communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Puntenlijsten maken en analyseren met Excel Ben je leerkracht in het secundair (volwassenen) onderwijs en wil je de prestaties van jouw leerlingen beter analyseren? Leer hoe je gegevens kan organiseren met behulp van Excel.
Reisleider Europa/verre bestemmingen (finaliteit) Behaalde je het basisjaar Gids/reisleider? Specialiseer je dan nu verder als reisleider Europa/Verre bestemmingen!
Reisleider Vlaanderen (finaliteit) Behaalde je het basisjaar Gids/reisleider? Specialiseer je dan nu verder als reisleider Vlaanderen!
Samenwerken en communiceren met Microsoft tools Ben je een leerkracht secundair (volwassenen)onderwijs en wil je met Microsoft Teams, Onedrive en Outlook leren werken? Dan is deze lessenreeks iets voor jou.
Slager - spekslager Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig) Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slager distributie Wil je aan de slag als slager in een supermarktketen of de distributiesector, dan is deze opleiding iets voor jou!
Slagerij - culinaire gerechten Wil je kant-en-klare maaltijden of meer verfijnde culinaire gerechten aanbieden als slager? Dat leer je in deze opleidingsmodules.
Slagerij - Module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij Volg de theoretische module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer en leer hoe je een slagerij kan uitbaten.
Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden In deze module van Slagerij leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden.
Slagerij - Module Karkassen uitsnijden en versnijden In deze module van Slagerij leer je de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen.
Slagerij - Module Panklaar maken vers vlees In deze module leer je vlees verwerken naar worsten, chipolata's, burgers, vinken, schnitzels, cordon bleus, ... Je maakt en dresseert je eigen gourmetschotel.
Slagerij - Module Portioneren van vlees In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden.
Slagerij - Module Toonbankorganisatie en -verkoop Je leert een toonbank correct te vullen met kant-en-klare gerechten, vers vlees, vleeswaren, salades,... Tevens leer je ook vleeswaren te snijden en klanten correct te bedienen.
Slagerij - Module Toonbankpresentatie slagerij In deze module leer je een ruim gamma van producten te maken die in de toonbank kunnen geplaatst worden zoals salades, wokbereidingen, braden van kip aan het spit...
Slagerij - Modules verkoopklare gerechten In deze module leer je eenvoudige gerechten maken zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes, ...om ze te verkopen in een slagerij.
Slagerij - Modules verwerking deelstukken In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Je werkt voornamelijk met lam, varken en kip.
Slagerij medewerker Leer vers vlees versnijden en te verwerken tot een panklaar product, een verkoopklaar gerecht of tot charcuterie.
Sommelier Word een echte sommelier! Leer bieren en wijnen degusteren en combineren met gastronomische gerechten.
Suiker- en marsepeinbewerker Ga creatief aan de slag met marsepein en leer suikerproducten maken als cuberdons en pomme d’amour.
Techmix Techmix, het voortraject voor doeners! Dompel je 4 maanden onder in een mix van techniek en chemie. Op het einde van de rit weet je beter waar jouw talenten liggen.
Teksten en opdrachten met Artificiële Intelligentie (AI) Ben je leerkracht in het secundair (volwassenen)onderwijs en wil je de mogelijkheden van ChatGPT binnen het onderwijs ontdekken? Dan is deze lessenreeks iets voor jou.
Toegankelijke teksten met Word en Sway In deze lessenreeks leer je teksten toegankelijker maken voor je leerlingen of cursisten. Je werkt daarvoor met Word en Sway.
Transport- en logistiek medewerker Je leert alles over de organisatie van het goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Je leert vlot communiceren in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.
Uitbener - uitsnijder Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.
Uitbener - uitsnijder - EVC-Traject Werk je al lang als slager of als uitbener in een vleesverwerkingsbedrijf maar mis je nog een officieel bewijs Uitbener-uitsnijder? Laat via dit EVC-traject je competenties officieel erkennen.
Update: De vergeten eeuw van Antwerpen Fred Vanderpoorten, een Antwerpse stadsgids, leert jou op 13 maart '25 dat in de 18de eeuw de zaadjes werden gepland voor de bloeiende 19de en 20ste eeuw in Antwerpen.
Update: Heksenwaan in Vlaanderen Maartje van der Laak is auteur en gepassioneerd historica. Op 6 november '24 geeft zij een boeiende lezing over de heksenwaan in Vlaanderen in de 16e en 17e eeuw.
Vleesbereider Leer vleesbereidingen maken op basis van gemalen vlees zoals worsten, hamburgers, vinken en rollades, en op basis van niet-gemalen vlees zoals vleesbrochettes, schnitzels en gemarineerde ribbetjes.
Vleesbewerker Leer deelstukken uitbenen en te versnijden tot panklare producten als kotelet, tournedos en côte à l’os.
Voorbereiding cognitieve vaardigheidsproef politie In de module ‘voorbereiding cognitieve vaardigheidsproef’ bereid je je voor op de selectieproeven van de politie.
Voorbereiding selectiegesprek politie Wie wil starten met de opleiding tot politie-inspecteur of beveiligingsagent moet slagen voor selectieproeven. In deze module bereid je je voor op de persoonlijkheidsproef en selectiegesprek.
Voortraject ASO Wil je graag een diploma Algemeen Secundair Onderwijs, maar heb je nog geen getuigschrift van de tweede graad ASO / TSO / KSO op zak? Dan start je in een voortraject.
Wild- en gevogelteslager Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.
Workshops: storytelling Een verhaal kennen of een verhaal boeiend vertellen…waarin zit het verschil? Door te werken in kleine groep leer je hoe de luisteraars binnenkort aan je lippen hangen!