Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden

???module.educationItem.label.themes???
slagerij deelstukken

In deze module leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden. Je hebt geen voorkennis van slagerij en vleesversnijding nodig, iedereen kan deze module volgen. Je volgt één avond in de week les gedurende 5 maanden.

Je leert de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen. Deze module richt zich op het uitbenen en dus niet tot het versnijden van het vlees tot in de winkel. Enkele voorbeelden uit het programma:

  • uitbenen buik van het varken
  • uitbenen schouder van het varken
  • uitbenen deelstukken rund
  • uitbenen deelstukken kip
  • uitbenen deelstukken lam

De module 'Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden' maakt deel uit van de opleidingen Uitbener-uitsnijder en Vleesbewerker.  Na het succesvol beëidingen van deze module ontvang je een deelcertificaat. Wens je een volledige opleiding te volgen? Dan kan je kiezen om in één semester meerdere modules te volgen of in een komende semester een volgende module te volgen. 

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar kan deze module volgen.  Je hebt geen voorkennis nodig van slagerij.  Deze module is volledig instapvrij.

Hoelang duurt de opleiding?

Je volgt gedurende 1 semester één avond op de week les.

Wanneer en waar heb ik les?

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  De campus is vlakbij het openbaar vervoer (tram, trein Antwepren-Zuid), een station voor deelfietsen en er is een ruime gratis parking vlak voor de campus. Meer info over bereikbaarheid.

De module 'Deelstukken uitbenen, uitsnijden en ontvetten' kan je volgen in schooljaar 2024-2025, semester 2. De lessen starten in de week van 5 februari en lopen tot juni 2024. Je volgt les op donderdagavond van 18.30u tot 22.10u.

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Alle grondstoffen worden voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen. Je voorziet wel zelf aangepaste kledij en een materiaalset.

De totale kostprijs voor de opleiding is 165 euro (schooljaar '24-'25)

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.  Dit kan bijvoorbeeld gaan over opleidingscheques voor werknemers of de Kmo-portefeuille, of gedeeltelijke of volledige vrijstelling inschrijvingsgeld voor werkzoekenden.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je steeds terecht op ons secretariaat.  Contacteer ons via mail, telefoon of kom even langs.