Transport- en logistiek medewerker

???module.educationItem.label.themes???
Transport- en logistiek medewerker

In deze opleiding leer je de basiskennis en -vaardigheden om mee te zorgen voor de organisatie van goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Contacten met klanten of chauffeurs, het correct invullen van de vereiste transportdocumenten… Je leert het allemaal. Om te werken in deze internationale omgeving leer je ook vlot communiceren in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. 

We bieden deze opleiding aan als duaal traject, waarbij je ongeveer de helft van de tijd leert op school én de rest van de tijd leert op de werkvloer. 

Na de opleiding kan je aan de slag in de transport- en logistieke sector als administratieve kracht. Je opties zijn enorm breed: douanedeclarant, medewerker dispatching, transportplanner…  

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Voor volwassenen vanaf 18 jaar. 

Bij inschrijving testen we of je voldoende basiskennis hebt van een aantal algemene vakken (Nederlands, Frans, Engels, wiskunde en ICT) om in te stappen in deze opleiding. Zo niet, volg je eerst modules uit de opleiding Aanvullende Algemene Vorming.  

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 900 lestijden en duurt 1,5 jaar. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten.  

Wanneer heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus Maalboot en bij verschillende werk- en stageplekken.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur, met een maximum van 300 euro per semester. Reken ook op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer… 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Studiebegeleiding 

Ontdek hier welke begeleiding op maat we voorzien.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78. 

logo Europees sociaal fonds

Het project duaal leren van CVO Vitant loopt met de steun van het Europees Sociaal Fonds.