Slagerij - Eenvoudige verwerking deelstukken

???module.educationItem.label.themes???
vleesbewerker

In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Voorkennis van slagerij is niet nodig, deze module is instapvrij.

Je werkt in deze module voornamelijk met deelstukken van lam en varken. Iedere les krijg je een deelstuk dat je leert uitbenen en nadien ook verder versnijden tot in de winkel. Je bent in staat om in een kleine groep een half varken te versnijden en presenteren tot in de toonbank.

Enkele voorbeelden uit het programma:

  • kippen
  • lamsschouder, -bout en -baron
  • alle deelstukken van het varken
  • uitbenen van een half rasvarken
  • verkoopklaar presenteren van een half rasvarken

De module 'Eenvoudige verwerking deelstukken' maakt deel uit van de opleidingen Slager distributieMedewerker slagerij en Slager-spekslager.  Na het succesvol beëidingen van deze module ontvang je een deelcertificaat. Wens je een volledige opleiding te volgen? Dan kan je kiezen om in één semester meerdere modules te volgen of in een komende semester een volgende module te volgen. 

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar kan deze module volgen.  Je hebt geen voorkennis nodig van slagerij.  Deze module is volledig instapvrij.

Hoelang duurt de opleiding?

Deze module telt in totaal 80 lesuren. Je volgt gedurende 1 semester één avond op de week les.

Wanneer en waar heb ik les?

De lessen gaan door op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen.  De campus is vlakbij het openbaar vervoer (tram, trein Antwepren-Zuid), een deelfietsen station en er is een ruime gratis parking vlak voor de campus. Meer info over bereikbaarheid.

 

Data Lestijden

Schooljaar 2022-2023

Semester 1

5/09/22 tot 20/01/23

Maandagavond van 18.30u tot 22.10u

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Alle grondstoffen worden voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen. Je voorziet wel zelf aangepaste kledij en een materiaalset.

De totale kostprijs voor de opleiding is 150 euro.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.  Dit kan bijvoorbeeld gaan over opleidingscheques voor werknemers of de Kmo-portefeuille, of gedeeltelijke of volledige vrijstelling inschrijvingsgeld voor werkzoekenden.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je steeds terecht op ons secretariaat.  Contacteer ons via mail, telefoon of kom even langs.