Initiatie bierkennis en -degustatie

???module.educationItem.label.themes???
foto bierkenner

Ben je gepassioneerd door bier? Wil je meer weten over het productieproces? En wil je degusteren volgens de wetenschap en analyse van typische aroma's, kleuren en smaken? Dan is de Initiatie bierkennis en- degustatie iets voor jou!

Deze module is een onderdeel van de opleiding Sommelier. Je leert hier de basis en is daarom ideaal voor starters. De module is instapvrij voor iedereen. Als je deze module succesvol beëindigt, ontvang je een deelcertificaat.

Voor wie? 

Iedereen die wenst, kan met deze module starten. Dit kan vanaf 16 jaar.

Hoelang duurt de opleiding? 

De Initiatie bierkennis- en degustatie duurt één semester. Dit betekent dat je 5 maanden op één avond per week les volgt.

Wanneer en waar heb ik les? 

De initiatie bierkennis en -degustatie wordt gegeven tijdens het 1ste semester van september tot januari. In het 2de semester kan je de vervolgmodule kennis en degustatie bier volgen.

De initiatie kan je volgen in het eerste semester (september-januari) op dinsdagavond van 18.10u tot 21.50u.

Waar heb ik les?

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. De totale kostprijs voor deze module komt op 275 euro (schooljaar '24-'25). Het degusteren van heel wat bieren zit volledig vervat in deze kostprijs.  

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.