Museumgids (finaliteit)

???module.educationItem.label.themes???
Finaliteit museumgids

Klopt jouw hart voor de musea? Duik jij graag in de geschiedenis die een voorwerp verbergt? Wil jij jouw passie delen met de bezoekers?  

Na deze opleiding ben je klaar om als museumgids aan de slag te gaan. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar die het basisjaar Gids/Reisleider met succes heeft afgerond. Ook moet je slagen voor een screening van 1 vreemde taal (Engels of Frans). Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden. Je kan ook extra taalmodules volgen.

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 3 modules met een totaal van 240 lestijden.  Je volgt de drie modules in één schooljaar van september tot juni.

Wanneer en waar heb ik les? 

Deze specialisatie organiseren we om de 2 jaar. De volgende editie is in het schooljaar '25-'26 van september 2025 tot juni 2026.

Je hebt les op 1 avond per week op campus PIVA. Dit is op donderdagavond. Er zijn meerdere uitstappen voorzien in het weekend. 

Hoeveel kost de opleiding? 

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal, uitstappen en gastsprekers.  

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Je kan geen gebruik maken van Vlaams opleidingsverlof  of opleidingscheques. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.