Chef de partie

Chef de partie

Er zijn vier Chef de parties, die zich elk specialiseren in een andere productgroep:

- Chef de partie vlees, wild en gevogelte

- Chef de partie vis schaal- en schelpdieren

- Chef de partie groenten, fruit en kruiden

- Chef de partie desserten, gebak en brood

 

In deze opleidingen leer je kwaliteitsvolle maaltijden afleveren. Je maakt de noodzakelijke voorbereidingen, bereidt koude en warme gerechten volgens gepaste culinaire technieken en werkt de gerechten fijn af. De productgroepen in kwestie staan altijd centraal in de gerechten. Daarnaast komen er nieuwe bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en moderne trends van zowel de inheemse als de wereldkeuken aan bod. Bovendien leer je dieetmaaltijden en gezonde voeding bereiden, rekening houdend met allergenen.

Elke Chef de partie bestaat uit 4 modules. Je kiest 1 of meerdere modules per semester. In de modules Restaurantgerechten (niet uit de wereldkeuken) verzorg je de dienst in ons restaurant, waar (externe) gasten komen eten.

In onze opleidingsfolder staan alle modules en de lesmomenten per semester.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die het certificaat van 'Hulpkok' heeft behaald. 

Wil je dus Chef de partie worden dan doorloop je eerst de 2 modules van Keukenmedewerker, daarna de 5 modules van Hulpkok

Hoelang duurt de opleiding? 

Elke Chef de partie bestaat uit 4 modules. Je kiest 1 of meerdere modules per semester.

Wanneer en waar heb ik les? 

De lesmomenten vind je terug in onze opleidingsfolder. De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.