Maatwerk damespatronen

2 jarig traject maatwerk

Ontwerp je graag kledij, op maat van je model? Tijdens de opleiding Maatwerk damespatronen leer je hoe je correct maten neemt en hoe je deze omzet naar een model dat past als gegoten.

Je leert zelf een patroon tekenen aan de hand van opgenomen lichaamsmaten, pasfouten verbeteren, nepen verwerken, kragen, mouwen en taillering mouwen tekenen. Je leert ook een knipklaar patroon uit te werken. Zo maak jij patronen voor kledingstukken die perfect passen!

Wie de basistechnieken van stikken, naaien en strijken nog niet onder de knie heeft, start met de module ‘Basis naaien’. Je maakt een eenvoudige tas, broek of rok.

Overzicht modules:

  • Basis naaien (stikken, naaien en strijktechnieken, maken van een eenvoudige tas, broek of rok) - 120 lestijden
  • Maatwerk patronen rok/broekrok/lange broek - 160 lestijden
  • Maatwerk patronen blouse/jurk - 160 lestijden
  • Maatwerk patronen tailleur/mantel - 160 lestijden
  • Maatwerk patronen vrijetijdskleding/feestkledij - 160 lestijden

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 760 lestijden, verspreid over 5 modules. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten. Je kiest zelf hoeveel modules je per semester volgt. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari. De lessen vinden plaats op Campus Maalboot.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Voor het onderdeel van Maatwerk damespatronen betaal je maximaal 300 euro per schooljaar. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook een basispakket naaigerief nodig (schaar, lat, garen…). Je kan gebruik maken van onze naaimachines tijdens de lessen.

Voor het deel van de Aanvullende Algemene vorming betaal je geen inschrijvingsgeld als je geen diploma secundair onderwijs hebt. Enkel voor het cursusmateriaal betaal je een bijdrage voor de volledige opleiding. 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Wij helpen jou hier graag met verder.

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78. 

Maatwerk damespatronen