Keukenmedewerker

???module.educationItem.label.themes???
Keukenmedewerker

Wanneer je wil leren koken, is Keukenmedewerker de eerste opleiding die je volgt. Daarna kan je doorstromen naar Hulpkok, Kok of Chef de Partie.

In de opleiding van Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken om als een professional te leren koken. De opleiding bestaat uit twee modules.  

  • Eenvoudige vlees-en gevogeltegerechten + eenvoudige nagerechten
  • Eenvoudige visgerechten + eenvoudige gerechten met groenten en kruiden 

Eén module werk je af met één les per week gedurende één semester. Je kan beide startmodules ook afwerken in één semester.

Na deze opleiding kan je starten met de opleiding ‘Hulpkok’ waarin je je keukenkunsten verder verfijnt.   

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.  

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 160 lestijden, verspreid over 2 modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt. Je kan ook kiezen welke dag je les volgt en of je dit in dag- of avondonderwijs doet. Zo bepaal je zelf de duur van je opleiding. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. Je hebt zelf de keuze uit een ruim aanbod van lesmomenten.  Kijk in onze opleidingsfolder voor de specifieke lestijden.

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Koken @cvovitant