Kerkengids (finaliteit)

???module.educationItem.label.themes???
opleiding kerkengids

Wil je museumgids worden en ben je ook zo’n fan van Antwerpen en relegieus erfgoed? Schrijf je dan in voor de finaliteit kerkengids. Samen met de finaliteit stadsgids Antwerpen, volg je de module kunst en geschiedenis van Antwerpen. Bovendien verdiep je je in de kerkelijke kunst en bezoek je een aantal kerken zowel in als buiten Antwerpen. 

In deze finaliteit leer je gidsen in Antwerpse kerken en langs religieus erfgoed in Antwerpse straten en in de provincie Antwerpen.

 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar die het basisjaar Gids/Reisleider met succes heeft afgerond. Ook moet je slagen voor een screening van 1 vreemde taal (Engels of Frans). Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden. Je kan ook extra taalmodules volgen.

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 3 modules met een totaal van 240 lestijden.  Je volgt de drie modules in één schooljaar van september tot juni.

Wanneer en waar heb ik les? 

Deze specialisatie organiseren we om de 2 jaar. De volgende editie is in het schooljaar '24-'25 van september 2024 tot juni 2025.

Je hebt les op donderdagavond van 18u30 tot 21u45 en een heel aantal zaterdagen. We verwachten van jou dat je zowel van de lessen op school al van de rondleidingen je mistens 70% aanwezig bent.

Hoeveel kost de opleiding? 

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal, uitstappen en gastsprekers.  

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Je kan geen gebruik maken van Vlaams opleidingsverlof  of opleidingscheques. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.