Kok

Kok

Deze opleiding bestaat uit drie modules, verspreid over een volledig schooljaar. Je start dus in september en eindigt in juni.

Op maandagavond heb je praktijkles keuken, waar je de dienst verzorgt in ons restaurant, waar effectief (externe) gasten komen eten. Je past in de lessen bereidingstechnieken toe op een breed gamma van gerechten, je bereidt en dresseert maaltijden à la minute. Je leert samenwerken, organiseren en coördineren met je collega-cursisten.

Op dinsdagavond wordt deze praktijkmodule aangevuld met de ondersteunende theorie, die je nodig hebt om een eigen horecazaak succelvol te runnen. Dit gaat van horecareglementering, tot kostprijsberekening, personeelsbeleid,... De theoretische opleiding wordt deels in contactonderwijs en deels in afstandsonderwijs ingericht. Dit wilt zeggen dat je niet elke maandag op school les hebt, maar dan wel taken en opdrachten krijgt om thuis af te werken op de momenten dat je niet op school moet zijn.

Opgelet: wil je kok worden dan doorloop je eerst de 7 modules van Hulpkok om daarna deze modules van Kok te volgen. Je kan naast Kok ook kiezen voor de opleiding van Chef de partie. In de opleidingsfolder vind je een overzicht van alle modules.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. Wie met deze opleiding wil starten, moet eerst het certificaat ‘Hulpkok’ behaald hebben. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit drie modules en duurt één schooljaar.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je hebt 1 à 2 avonden in de week les van september tot juni. De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. De totale kostprijs Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.