Kok

Kok

In deze opleiding leer je à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je maakt de lekkerste vis-, vlees- en streekgerechten: van Oostendse garnaalkroketten, petite marmite met zeebaars, gebakken duif met boschampignons tot kriekentaart op Vlaamse wijze.  

Daarnaast leer je ook een evenwichtig menu opstellen, waarbij je rekening houdt met de seizoenen en de prijs van de voedingswaren. Ook leer je een werkplanning voor het keukenpersoneel opstellen en de mise-en-place superviseren. Je leert nieuwe recepten ontwikkelen en volgt de laatste trends en technologieën in de keuken op.  

Opgelet: wil je kok worden dan doorloop je eerst de modules van keukenmedewerker, daarna hulpkok om dan te eindigen met deze modules voor kok. In de opleidingsfolder vind je een overzicht van alle modules.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. Wie vanaf september 2022 met de opleiding wil starten, moet eerst het certificaat ‘Hulpkok’ behaald hebben. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 800 lestijden, verspreid over 10 modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari.
De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.