Slagerij - Modules verkoopklare gerechten

???module.educationItem.label.themes???
Slagerij stoverij

In de modules verkoopklare gerechten leer je eenvoudige gerechten zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes,...te maken met de bedoeling ze te kunnen presenteren en ze te verkopen in een slagerij.

Je hebt geen voorkennis van slagerij en vleesversnijding nodig.. Je volgt één avond in de week les gedurende 5 maanden.

Startmodule: Eenvoudige verkoopklare gerechten

Enkele voorbeelden uit het programma:

  • tomatensoep met balletjes
  • macaroni
  • pastasalade met kip en gerookte tong
  • vol-au-vent
  • rijstpap

Vervolgmodules:

  • Specialiteiten verkoopklare gerechten
  • Specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten

Deze modules maken deel uit van de opleidingen Medewerker slagerij, Wild-en gevogelteslager en Slager-spekslager.  Na het succesvol beëidingen van deze module ontvang je een deelcertificaat. Wens je een volledige opleiding te volgen? Dan kan je kiezen om in één semester meerdere modules te volgen of in een komende semester een volgende module te volgen. 

Op deze pagina vind je het overzicht van al onze culinaire modules voor slagerij.

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar kan deze module volgen.  Je hebt geen voorkennis nodig van slagerij.  Deze module is volledig instapvrij.

Hoelang duurt de opleiding?

Deze module telt in totaal 80 lesuren. Je volgt 1 avond les gedurende 5 maanden.  

Wanneer en waar heb ik les?

Je volgt de module Eenvoudige verkoopklare gerechten op woensdagavond van 18.30u tot 22.10u en dit in het eerste semester van september '24 tot januari '25. In semester 2 kan je de vervolgopleiding Specialiteiten verkoopklare gerechten kiezen.

De lessen gaan door op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen.  De campus is vlakbij het openbaar vervoer (tram, trein Antwepren-Zuid), een deelfietsen station en er is een ruime gratis parking vlak voor de campus. Meer info over bereikbaarheid.

Module Data Lestijden
Eenvoudige verkoopklare gerechten (instapvrij) Schooljaar 2024-2025, semester 1 van september tot januari woensdagavond van 18.30u tot 22.10u
Specialiteiten verkoopklare gerechten Schooljaar 2024-2025, semester 2 van februari tot juni dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u

Opgelet: deze module richten we niet ieder semester of schooljaar in. Heb je interesse? Laat ons dit zeker weten, wij verwittigen je dan wanneer de eerstvolgende module wordt gegeven.  Mail naar: info.piva@cvovitant.be. 

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Alle grondstoffen worden voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen. Je voorziet wel zelf aangepaste kledij en een materiaalset.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.  Dit kan bijvoorbeeld gaan over opleidingscheques voor werknemers of de Kmo-portefeuille, of gedeeltelijke of volledige vrijstelling inschrijvingsgeld voor werkzoekenden.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je steeds terecht op ons secretariaat.  Contacteer ons via mail, telefoon of kom even langs.