Slagerij - Modules verkoopklare gerechten

???module.educationItem.label.themes???
Slagerij stoverij

In de modules verkoopklare gerechten leer je eenvoudige gerechten zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes,...te maken met de bedoeling ze te kunnen presenteren en ze te verkopen in een slagerij. Je hebt geen voorkennis van slagerij, vleesversnijding of koken nodig. 

Startmodule: Eenvoudige verkoopklare gerechten

Enkele voorbeelden uit het programma:

  • vleesbrood en frikandellen
  • tomatensoep met balletjes, pompoensoep, aardappelsoep met groentejulienne, wortelsoep met spekgarnituur
  • gegratineerde macaroni met mornaysaus en gekookte ham
  • gegratineerde hamrolletjes met witloof en aardappelpuree
  • lasagne
  • canneloni met ricottakaas en spinazie
  • pastasalade met kip en gerookte tong
  • couscoussalade met zalm
  • salade van gegaarde kip "carpacciostijl"
  • vol-au-vent met gebakken aardappeltonnetjes
  • pizza bolognaise
  • paupiete van konijn op Vlaamse wijze
  • varkensribstuk in pepersaus met gebakken champignons, spekreepjes en wintergroentekrans
  • buffetschotel: tomaat garnaal, perzik met krb, gevuld ei..
  • gegarneerde vleesschotel met zuurkool
  • varkensspek en ribstuk
  • aperitiefhapjes: zakouskis, worstenbroodjes, mini kaaskroketjes, mini pizza, mini croque monsieur met truffel
  • Antwerps stoofvlees met koninckbier
  • kalfsstoverij met zilverui en champignons
  • gebakken krielaardappeltjes
  • lamskerrie met gekookte rijst
  • winterse 'stoemp' met boerenkool
  • gebakken varkensworst met bloemkool in roomsaus
  • gebakken varkenskotelet met gebakken witloof en peterselie-aardappelen
  • kalkoengebraad met Provençaalse saus
  • Spaanse rijstschotel
  • assortiment warme en koude sauzen
  • tagliata van kogelbiefsteak met warme groenteparels
  • rijstpap

Vervolgmodules:

  • Specialiteiten verkoopklare gerechten
  • Specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten

Deze modules maken deel uit van de opleidingen Medewerker slagerij, Wild-en gevogelteslager en Slager-spekslager.  Na het succesvol beëidingen van deze module ontvang je een deelcertificaat. Wens je een volledige opleiding te volgen? Dan kan je kiezen om in één semester meerdere modules te volgen of in een komende semester een volgende module te volgen. 

Op deze pagina vind je het overzicht van al onze culinaire modules voor slagerij.

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar kan deze module volgen.  Je hebt geen voorkennis nodig van slagerij of koken.  Deze module is instapvrij.

Hoelang duurt de opleiding?

Deze module telt in totaal 80 lesuren. Je volgt 1 avond les gedurende 5 maanden.  

Wanneer en waar heb ik les?

De lessen gaan door op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen.  De campus is vlakbij het openbaar vervoer (tram, trein Antwepren-Zuid), een deelfietsen station en er is een ruime gratis parking vlak voor de campus. Meer info over bereikbaarheid.

Module Data Lestijden
Eenvoudige verkoopklare gerechten (instapvrij) Schooljaar 2025-2026, semester 1 van september tot januari woensdagavond van 18.30u tot 22.10u
Specialiteiten verkoopklare gerechten Schooljaar 2025-2026, semester 2 van februari tot juni dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 2,25 euro per lesuur (aangepast tarief vanaf schooljaar '25-'26). Alle grondstoffen worden voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen. Je voorziet wel zelf aangepaste kledij en een materiaalset. De gemaakte gerechten worden verkocht in onze didactische slagerijwinkel.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.  Dit kan bijvoorbeeld gaan over opleidingscheques voor werknemers of de Kmo-portefeuille, of gedeeltelijke of volledige vrijstelling inschrijvingsgeld voor werkzoekenden.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je steeds terecht op ons secretariaat.  Contacteer ons via mail, telefoon of kom even langs.