Koken - basis

???module.educationItem.label.themes???
Koken basis

Volg je passie, leer fantastisch koken en verwen je gasten met lekkere gerechten. Bij CVO Vitant campus PIVA leer je de kneepjes van gepassioneerde chef koks. Zowel professionele als hobbykoks zijn welkom. 

Om te starten met koken, volg je twee basismodules: 

  • Module 1: Eenvoudige vlees-en gevogeltetechnieken + Eenvoudige nagerechten
  • Module 2: Eenvoudige visgerechten + Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden

Eén module werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les gedurende 5 maanden, je start in september of februari.  Je hebt zelf de keuze uit een ruim aanbod van lesmomenten gedurende de week en dit voormiddag, namiddag of avond. Wie wil kan ook de twee modules afwerken in één semester.  

Deze basismodules zijn onderdeel van de opleiding keukenmedewerker. Heb je beide basismodules succesvol afgewerkt, dan kan je verder gaan voor hulpkok om daarna kok te worden. 

In onze kookopleidingen heb je les met maximaal 16 personen. Cursisten werken in groepen van 4 en bereiden alle gerechten. Je hoeft zelf geen ingrediënten mee te brengen, daar zorgt de school voor. Deze zitten in de cursusprijs inbegrepen. De gerechten worden ook aan tafel samen opgegeten. 

Wil je de sfeer snuiven van onze school? Surf naar onze facebookgroep waar onze cursisten hun lekkere gerechten delen.

Enkele voorbeelden uit het programma:

Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten

  • Runderbouillonsoep met groenten
  • Lamsnavarin met aardappelgratin
  • Varkensgebraad met een trio van groene groenten en gebakken aardappeltonnetjes

Eenvoudige nagerechten

  • Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
  • Karamelflan met banaan en gekarameliseerde pinda’s
  • Parfait van Grand Manier

Eenvoudige visgerechten

  • Vispannetje met bordure van hertoginnenaardappelen
  • Gepaneerde pladijsreepjes met remouladesaus en peterseliepuree
  • Gevulde polderaardappel met sprot, prei en yoghurt

Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden

  • Brownie met rode biet
  • Tarte tatin van cœur-de-bœuf-tomaat met geitenkaas en vijgen
  • Vegetarisch kroketje met hazelnoot 

Keuze lesmomenten schooljaar 2024-2025, semester 1, september-januari:

Module: Vlees- en gevogeltegerechten + Nagerechten
maandag namiddag: 13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
dinsdag voormiddag: 9.30u - 13.10u 
  avond: 18.10u - 21.50u 
woensdag avond: 18.10u - 21.50u
donderdag avond: 18.10u - 21.50u 
Vrijdag voormiddag: 9.30u - 13.10u
Module: Visgerechten + gerechten met groenten en kruiden
maandag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u 
dinsdag namiddag: 13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
woensdag avond: 18.10u - 21.50u 
donderdag avond: 18.10u - 21.50u

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar

Hoelang duurt de opleiding? 

Eén basismodule werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les van september tot januari of van februari tot juni.

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur.  De totale kostprijs per basismodule is 320 euro (schooljaar '24-'25). Het inschrijvingsgeld én ook alle grondstoffen zijn inbegrepen. Je hoeft dus zelf niet elke week op zoek te gaan naar grondstoffen die je moet meebrengen. In iedere les smul je van de gerechten die je zelf hebt bereid ! Je hebt voor onze voedingsopleidingen ook geschikte praktijkkledij nodig.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Inschrijven

De lessen voor semester 1 starten in de week van 2 tot 6 september '24.

De inschrijvingen voor nieuwe cursisten starten op 25 mei '24.

Online inschrijven kan jammergenoeg nog niet, je moet dus steeds langskomen. Inschrijven voor een van onze voedingsopleidingen doe je op het secretariaat van CVO Vitant, Campus PIVA , Desguinlei 244, Antwerpen. Dit is het gebouw rechts op de campus. 

Alle info over inschrijven en wat je moet meebrengen.

 

Koken @cvovitant