Koken - basis

???module.educationItem.label.themes???
Koken basis

Volg je passie, leer fantastisch koken en verwen je gasten met lekkere gerechten. Bij CVO Vitant campus PIVA leer je de kneepjes van gepassioneerde chef koks. Zowel professionele als hobbykoks zijn welkom.  

Om te starten met koken, kan je kiezen tussen twee basismodules: 

  • Module 1: Eenvoudige vlees-en gevogeltetechnieken + Eenvoudige nagerechten
  • Module 2: Eenvoudige visgerechten + Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden


Eén module werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les gedurende 5 maanden, je start in september of februari.  Je hebt zelf de keuze uit een ruim aanbod van lesmomenten gedurende de week en dit voormiddag, namiddag of avond. Wie wil kan ook de twee modules afwerken in één semester.  

Deze basismodules zijn onderdeel van de opleiding keukenmedewerker. Heb je beide basismodules succesvol afgewerkt, dan kan je verder gaan voor hulpkok om daarna kok te worden. 

In onze kookopleidingen heb je les met maximaal 16 personen. Cursisten werken in groepen van 4 en bereiden alle gerechten. Je hoeft zelf geen ingrediënten mee te brengen, daar zorgt de school voor. Deze zitten in de cursusprijs inbegrepen. De gerechten worden ook aan tafel samen opgegeten. 

Wil je de sfeer snuiven van onze school? Surf naar onze facebookgroep waar onze cursisten hun lekkere gerechten delen.

Enkele voorbeelden uit het programma:

Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten

  • Runderbouillonsoep met groenten
  • Lamsnavarin met aardappelgratin
  • Varkensgebraad met een trio van groene groenten en gebakken aardappeltonnetjes

Eenvoudige nagerechten

  • Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
  • Karamelflan met banaan en gekarameliseerde pinda’s
  • Parfait van Grand Manier

Eenvoudige visgerechten

  • Vispannetje met bordure van hertoginnenaardappelen
  • Gepaneerde pladijsreepjes met remouladesaus en peterseliepuree
  • Gevulde polderaardappel met sprot, prei en yoghurt

Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden

  • Brownie met rode biet
  • Tarte tatin van cœur-de-bœuf-tomaat met geitenkaas en vijgen
  • Vegetarisch kroketje met hazelnoot 

Keuze lesmomenten schooljaar 2022-2023, semester 2, februari - juni:

Module: Vlees- en gevogeltegerechten + Nagerechten
maandag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
dinsdag namiddag:13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
woensdag avond: 18.10u - 21.50u
donderdag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
Module: Visgerechten + gerechten met groenten en kruiden
maandag middag: 13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
dinsdag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
woensdag avond: 18.10u - 21.50u
donderdag avond: 18.10u - 21.50u
vrijdag voormiddag: 9.30u - 13.10u

Schooljaar 2023-2024 semester 1 - september/januari

De programmatie voor het eerste semester schooljaar '23-'24 wordt vastgelegd midden april. Op de opendeurdag van 22 april of onze openlesavonden van 30 en 31 mei kan je hiermee kennismaken. 

De inschrijvingen voor nieuwe cursisten starten op 3 juni 2023. Als je interesse hebt om te starten met koken, wacht dan niet om ons dit vrijblijvend te laten weten via mail info.piva@cvovitant.be of tel. 03 242 26 19. Wij verwittigen jou dan voor info- en inschrijfmomenten.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar tot 116 jaar.

Hoelang duurt de opleiding? 

Eén basismodule werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les van september tot januari of van februari tot juni.

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur.  De totale kostprijs per basismodule is 280 euro (schooljaar '22-'23). 

Het inschrijvingsgeld én ook alle grondstoffen zijn inbegrepen. Je hoeft dus zelf niet elke week op zoek te gaan naar grondstoffen die je moet meebrengen. In iedere les smul je van de gerechten die je zelf hebt bereid ! Je hebt voor onze voedingsopleidingen ook geschikte praktijkkledij nodig.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Inschrijven

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar starten op 3 juni 2023. Inschrijven voor een van onze voedingsopleidingen (horeca, bakkerij, slagerij, drankenkennis…) doe je op het secretariaat van Campus PIVA , Desguinlei 244, Antwerpen. Het secretariaat is open van maandag tot donderdag van 10 u. tot 21 u. en op vrijdag van 10 u. tot 15 u. Je kan hier ook steeds bij onze medewerkers terecht voor vrijblijvende informatie!

Alle info over inschrijven en wat je moet meebrengen.

 

Koken @cvovitant