Koken - basis

???module.educationItem.label.themes???
Koken basis

Wil jij graag leren koken? Dan start je met de basismodules. Je kan kiezen tussen twee modules:

  • Module 1: Eenvoudige vlees-en gevogeltetechnieken + Eenvoudige nagerechten
  • Module 2: Eenvoudige visgerechten + Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden


Eén module werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les van september tot januari of van februari tot juni.  Je hebt zelf de keuze uit een ruim aanbod van lesmomenten gedurende de week en dit voormiddag, namiddag of avond. Wie wil kan ook de twee modules afwerken in één semester.  

Je hebt les met maximaal 16 personen. Cursisten werken in groepen van 4 en bereiden alle gerechten. Je hoeft zelf geen ingrediënten mee te brengen, daar zorgt de school voor. De gerechten worden ook aan tafel samen opgegeten. 

Enkele voorbeelden uit het programma:

Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten

  • Runderbouillonsoep met groenten
  • Lamsnavarin met aardappelgratin
  • Varkensgebraad met een trio van groene groenten en gebakken aardappeltonnetjes

Eenvoudige nagerechten

  • Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
  • Karamelflan met banaan en gekarameliseerde pinda’s
  • Parfait van Grand Manier

Eenvoudige visgerechten

  • Vispannetje met bordure van hertoginnenaardappelen
  • Gepaneerde pladijsreepjes met remouladesaus en peterseliepuree
  • Gevulde polderaardappel met sprot, prei en yoghurt

Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden

  • Brownie met rode biet
  • Tarte tatin van cœur-de-bœuf-tomaat met geitenkaas en vijgen
  • Vegetarisch kroketje met hazelnoot 

Keuze lesmomenten schooljaar 2021-2022, semester 2, februari - juni:

Module: Vlees- en gevogeltegerechten + Nagerechten
maandag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
dinsdag namiddag:13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
woensdag avond: 18.10u - 21.50u
donderdag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
Module: Visgerechten + gerechten met groenten en kruiden
maandag middag: 13.50u - 17.30u
  avond: 18.10u - 21.50u
dinsdag voormiddag: 9.30u - 13.10u
  avond: 18.10u - 21.50u
woensdag avond: 18.10u - 21.50u
donderdag avond: 18.10u - 21.50u
vrijdag voormiddag: 9.30u - 13.10u

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.  

Hoelang duurt de opleiding? 

Eén basismodule werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les van september tot januari of van februari tot juni.

Deze basismodules zijn onderdeel van de opleiding keukenmedewerker. Na keukenmedewerker, kan je verder gaan voor hulpkok om daarna kok te worden. 

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur.  

De totale kostprijs per basismodule is 280 euro.  Het inschrijvingsgeld én ook alle grondstoffen zijn inbegrepen. Je hoeft dus zelf niet elke week op zoek te gaan naar grondstoffen die je moet meebrengen. In iedere les smul je van de gerechten die je zelf hebt bereid !

Je hebt voor onze voedingsopleidingen ook geschikte praktijkkledij nodig.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Koken @cvovitant