Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig)

slagerij ontvangstcontrole

Wie het eindcertificaat Slager-spekslager zo snel mogelijk wil behalen in avondschool kan een tweejarig traject volgen.  Je volgt dan in een sneltraject de 12 modules die nodig zijn om dit eindcertificaat te behalen.

Je start in september. Je volgt het eerste, tweede en vierde semester les op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Het derde semester heb je enkel les op dinsdag- en woensdagavond. Onderaan deze pagina kan je het lesschema downloaden.

Heb je interesse in dit 2-jarig sneltraject?  Contacteer dan onze opleidingscoördinator Kris Boden. Hij bekijkt samen met jou de mogelijkheden en nodigt je uit om een kijkje te nemen op de campus.  Mail: kris.boden@cvovitant.be. 

Je kan altijd kiezen om maar één of twee lesavonden te volgen en de modules van Slager-spekslager te spreiden over meerdere jaren. 

 

Lesprogramma:

Tijdens de opleiding leer je vlees aankopen, beoordelen en verwerken tot producten voor consumptie zoals vlees, gehakt, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten. 

Om Slager-spekslager te worden, volg je in totaal 12 modules:

 • Eenvoudige verwerking deelstukken
 • Verwerking deelstukken en karkassen
 • Bereiding vleesproducten (charcuterie)
 • Bereiding halffabricaten en specialiteiten vleesproducten (charcuterie)
 • Eenvoudige verkoopklare gerechten
 • Specialiteiten verkoopklare gerechten
 • Panklaar maken vers vlees
 • Portioneren van vlees
 • Toonbankpresentatie slagerij
 • Toonbankorganisatie en -verkoop slagerij
 • Stage slagerij
 • Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij

Je leert zelfstandig werken en leiding geven.  Lees de inspirerende verhalen van onze oud-cursisten Leen en Lode.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 1000 lestijden, verspreid over twaalf modules. Bij het tweejarig traject volg je twee schooljaren les.

Wanneer heb ik les? 

Je volgt gedurende de eerste drie semesters les op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Het laatste semester heb je les op dinsdag- en woensdagavond. De lessen gaan door van 18.30u tot 22.10u.

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. De kostprijs per module vind je in de opleidingsfolder. Je betaalt per semester de modules die je volgt.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid. 

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren van het secretariaat, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Je kan ook steeds terecht bij onze opleidingscoördinator Kris Boden, kris.boden@cvovitant.be.

uitbener

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.