Leen runt succesvolle hoeveslagerij

publish date
03.05.2022

Van 14 tot 21 mei is het de Week van de Korte Keten. Ook één van onze oud-cursisten doet mee! Leen Brouwers behaalde bij CVO Vitant haar diploma van slager. In haar hoevewinkel in Stabroek verkoopt zij nu dagverse producten rechtstreeks van de boerderij.

 

Foto Leen

 

In Stabroek op 's Hertogendijk hebben Gert en Leen een gemengd bedrijf met zoogkoeien en akkerbouw. In 2011 startte Leen en haar partner met hun hoeveslagerij Gabriels. Leen behaalde bij CVO Vitant haar diploma van slager. Zo werden ook de zoogkoeien en het vleesvee een belangrijkere tak op het bedrijf.

In de hoeveslagerij bieden ze rundvlees en kalfsvlees van eigen kweek aan. Het vlees is afkomstig van het Belgisch witblauwe ras. De dieren gaan naar het slachthuis en de karkassen worden later in eigen atelier door Leen zelf uitgebeend en verwerkt. Leen leerde in onze opleidingen ook het vlees te verwerken tot panklare producten, gehaktbereidingen en lekkere stukjes vers vlees.  

Flyer polderbox

Week van de Korte Keten

Van 14 tot 21 mei is het de Week van de Korte Keten. Ook de hoevewinkel van Leen doet mee. Je kan bij hen terecht voor een speciale ‘Polderbox’ vol polderproducten om zelf een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Deze stelden ze samen met andere lokale handelaars.

Foto van vlees in koeltoog

Ook interesse in een opleiding Slagerij?

Heb jij ook interesse in een opleiding Slagerij? Bekijk dan ons aanbod op deze overzichtspagina.

In onze opleidingsfolder zie je in detail welke modules wij inrichten. In het eerste semester van het volgende schooljaar kan je concreet deze modules volgen van september tot en met januari:

  • Bereiding vleesproducten (charcuterie) - donderdagavond van 18.30u tot 22.10u
  • Specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten - woensdagavond van 18.30u tot 22.10u
  • Eenvoudige verwerking deelstukken - maandagavond van 18.30u tot 22.10u
  • Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte - dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u
  • Panklaar maken vers vlees - maandagavond van 18.30u tot 22.10u
  • Intensief traject slager-distributie - 12 weken in dagonderwijs.