Sneltrajecten horeca en slagerij

publish date
24.05.2023

Wil jij op korte tijd een volledige opleiding Hulpkok, Assistent slager of Horeca - keuken&zaal volgen? Dan zijn onze sneltrajecten in dagonderwijs iets voor jou! Voorkennis is niet nodig, onze professionele koks en slagers begeleiden jou stap voor stap. Je gaat ook werkplekleren waardoor deze opleidingen zeer praktijkgericht zijn.  Na deze opleidingen kan je meteen aan de slag in de horeca of een slagerij.

Sneltraject horeca eenjarig

Horeca - keuken & zaal (eenjarig)

Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het meteen in de praktijk.  Het éénjarig traject Hotelbedrijf is hét neusje van de zalm.

De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je start vanuit de basis. Je volgt dan les in nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester… Elke leerkracht brengt zijn eigen ervaring en expertise mee, waar jij als cursist mee van kan proeven! Als kers op de taart loop je ook 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner.  Lees meer over deze opleiding. Bekijk hoe een les eruitziet.

Sneltraject Assistent slager

Assistent slager (12 weken)

Wil jij in een slagerij aan de slag? Dan is deze snelopleiding Assistent slager een prima keuze en is werk verzekerd. Je volgt 12 weken dagonderwijs waardoor je snel de kneepjes van het vak leert. Tijdens de opleiding leer je deelstukken en karkassen versnijden en verwerken tot verkoopklare producten zoals chipolata’s, filets, gehakt en gourmetschotels. Daarnaast geven we je de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank. Je oefent dit in onze eigen slagerijwinkel van campus PIVA en je gaat vanaf de tweede week reeds werkplekleren bij een slagerij. Lees meer over deze opleiding. Neem een kijkje in onze leslokalen.

Sneltraject Hulpkok

Hulpkok (16 weken)

Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. In deze dagopleiding van 16 weken volg je vijf modules koken waarmee je het certificaat van hulpkok bekomt. Bovendien ga je ook een maand werkplekleren waardoor je ervaring opdoet op de werkvloer. Lees meer over deze opleiding.

Praktische info

  • Vanaf 18 jaar kan je deze opleidingen volgen.
  • Je volgt les in het volwassenenonderwijs van CVO Vitant op Campus PIVA in Antwerpen.
  • Je volgt overdag les. Werkplekleren is een onderdeel van je opleiding.
  • Werkzoekenden kunnen de opleiding gratis volgen via de VDAB. Er zijn ook andere premies, kortingen en vrijstellingen mogelijk. Dit bekijken we samen met jou.
  • Je kan meteen inschrijven voor deze sneltrajecten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.
  • Je bent welkom op onze infomomenten of voor een persoonlijk gesprek met de opleidingsverantwoordelijke. Hun gegevens vind je bij de specifieke opleiding.