Horeca - keuken & zaal (sneltraject eenjarig Hotelbedrijf)

Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het meteen in de praktijk.  Het éénjarig traject Hotelbedrijf is hét neusje van de zalm.

De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je start vanuit de basis. Je volgt dan les in nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester… Elke leerkracht brengt zijn eigen ervaring en expertise mee, waar jij als cursist mee van kan proeven! 

Als kers op de taart loop je ook 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner.  
! Nieuw: vanaf het schooljaar 23-24 kan je ook je stage lopen in het buitenland. CVO Vitant beschikt over een Erasmus+-accreditatie in het domein beroepsonderwijs en –opleiding. Mogelijke bestemmingen zijn Nederland (Groningen), Frankrijk (Nantes), Spanje (Salamanca), Portugal (Fundão), Tsjechië (Havířov- onder voorbehoud).

Ontdek alles over deze opleiding in de uitgebreide brochure onderaan deze pagina. Of bekijk onze filmpjes met getuigenissen  van cursiste Alanis, cursist Arthurchef Dimitri, chef Kevin, chef Wouters en het bezoek van Kaasmeester Martens.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding start in september en eindigt in juni van datzelfde schooljaar.
Je doorloopt drie periodes van tien lesweken en je sluit de opleiding af met een stage van vier weken.  
Meer gedetailleerde informatie kan je lezen in de brochure.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je volgt voltijds les, van maandag tot vrijdag, 8u30 tot 15u.
De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid. 

Ben jij werkzoekende? Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Als je aan alle voorwaarden voldoet, financiert VDAB deze opleiding. Je kan ze ook volgen met behoud van uitkering.

Meer weten? 

Heb je interesse in deze opleiding? Contacteer dan onze opleidingsverantwoordelijke Bonnie Peeters via mail: bonnie.peeters@cvovitant.be of telefoon: 03 242 26 19. 

Tijdens het schooljaar organiseren we verschillende infosessies voor dit traject. 

  • donderdag 29 juni '23 van 10-20u
  • donderdag 24 augustus '23 van 10-20u

Tijdens de schoolvakanties kan je steeds je vraag stellen via mail: info.piva@cvovitant.be. Wij zullen je dan zo snel mogelijk contacteren.

 

Inschrijven

Voor onze sneltrajecten kan je meteen inschrijven. Je hoeft dus niet te wachten opde startmomenten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor deze opleiding. De inschrijvingen lopen tot de klas volzet is. Je schrijft dus best snel in om zeker te zijn van je plaats.

Update 24/08/23: er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze opleiding. Indien je interesse hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Inschrijven kan tijdens de openingsuren van het secretariaat of je vraagt een persoonlijke afspraak met onze opleidingsverantwoordelijke Bonnie Peeters via mail: bonnie.peeters@cvovitant.be of telefoon: 03 242 26 19. 

 

Bekijk enkele sfeerbeelden van de opleiding:

2223_eenjarigtraject_groep2

Bekijk de getuigenis van cursist Arthur

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.