Slagerij - wild-en gevogelte

???module.educationItem.label.themes???
wild- en gevogelteslager

Heb je interesse in wild-en gevogelte? Leer in deze modules alles over het juist versnijden en klaarmaken van kip, konijn, kip, fazant, ...

Deze modules zijn onderdeel van de opleiding Wild- en gevogelteslager. Wie een module volgt, ontvangt een deelcertificaat.

Voor iedere module volg je gedurende 1 semester 1 avond les. Je kan kiezen of je één of meerdere modules volgt. Opgelet: gezien de specialisatie worden deze modules niet elk schooljaar ingericht.

Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte

  • In deze module leer je een ruim assortiment aan veder- en haarwild te versnijden tot een verkoopklaar product. Ook gevogelte komt ruim aan bod. Je versnijdt ook vlees in functie van een verdere culinaire bereiding.
  • Deze module is instapvrij.
  • Je kan deze module volgen in het eerste semester van schooljaar 2022-2023. Je hebt les van september tot en met januari, elke dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u.
  • De totale kostprijs is 150 euro.

Specialiteiten verkoopklare wild- en  gevogeltegerechten

  • Je gaat aan de slag om het reeds versneden wild en gevogelte culinair te bereiden. Je leert ook fond maken die de basis zijn van stoofgerechten, maar ook bitterballen van gans en bijvoorbeeld paté van haas leer je maken.
  • Dit is een specialisatiemodule die je kan volgen na de module eenvoudige verkoopklare gerechten.
  • Je kan deze module volgen in het eerste semester van schooljaar 2022-2023. Je hebt les van september tot en met januari, elke woensdagavond van 18.30u tot 22.10u.
  • De totale kostprijs is 250 euro. Naast het inschrijvingsgeld, zitten hier ook alle kosten van ingrediënten bijgerekend. Op het einde van iedere les, geniet je samen met je medecursisten ook van de maaltijd die je gemaakt hebt.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. Opgelet: voor sommige modules moet je eerst een startmodule met succes afronden.

Hoelang duurt de opleiding? 

Iedere module wordt gegeven op 1 lesavond gedurende 1 semester (september-januari of februari-juni). 

Deze modules zijn een onderdeel van de opleiding Wild-en gevogelteslager. Wanneer je enkel een module volgt, ontvang je een deelcertificaat. Opgelet deze modules worden niet elk schooljaar ingericht.

Wanneer heb ik les?

  • Ontvangstcontrole en panklaar maken wild- en gevogelte:  van september '22 tot en met januari '23, elke woensdagavond van 18.30u tot 22.10u.
  • Specialiteiten verkoopklare wild- en  gevogeltegerechten: van september '22 tot en met januari '23, elke dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u.

Waar heb ik les?

Je hebt les op campus PIVA.

Slagerij @cvovitant