Hulpkok (16 weken)

???module.educationItem.label.themes???
VDAB hulpkok

Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. In deze dagopleiding van 16 weken volg je vijf modules koken waarmee je het certificaat van hulpkok bekomt. Bovendien is er ook werkplekleren waardoor je ervaring opdoet op de werkvloer. 

Voor deze intensieve cursus is geen voorkennis is niet nodig. De opleiding staat open voor iedereen vanaf 18 jaar.

Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Deze opleiding is dan gratis via de VDAB. Je kan ze dan volgen met behoud van uitkering.  Bovendien krijg je tijdens je opleiding sollicitatietraining en ondersteunt de VDAB jou nadien bij het zoeken naar werk.  

Programma

In deze opleiding leer je op 4 maanden tijd bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je maakt de lekkerste vis-, vlees-, groente- en nagerechten. Daarnaast leer je gasten ontvangen en bedienen. In je traject zit ook een maand werkplekleren vervat.

Dit leer je tijdens de opleiding:

  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten vlees- en gevogeltegerechten
  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten visgerechten
  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten en bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten
  • EHBO
  • solliciteren

Bekijk onderstaande reportage over het beroep van hulpkok / kok.

Voor wie? 

Voor werkzoekenden die voldoen aan de voorwaarden van VDAB. 

Andere geïnteresseerden kunnen de opleiding Hulpkok volgen via de modules van het dag-en avondonderwijs.

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding duurt 4 maanden.

Je volgt eerst 12 weken voltijds les op campus PIVA.

Daarna ga je 4 weken werkplekleren bij een bedrijf. 

Wanneer heb ik les?

Je volgt deze opleiding overdag. Je start met de opleiding in september of februari.

De volgende opleiding start op 6 februari 2023 en eindigt op 16 juni 2023. Er is geen les tijdens de krokus- en paasvakantie.

Je kan de opleiding Hulpkok ook volgen via modules en verspreid over dag- en/of avondonderwijs en over meerdere schooljaren.

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen. Dit is vlak bij het station Antwerpen-Zuid.

Je werkleerplek wordt in samenspraak gekozen in functie van jouw woonplaats en verplaatsingsmogelijkheden.   

Hoeveel kost de opleiding? 

Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding van 16 weken is 300 euro.  Je draagt 260 euro extra bij aan ingrediënten maar de maaltijden die jezelf maakt, eet je zelf tijdens de les op. Voor aangepaste praktijkkledij voorzie je een bedrag van 190 euro.

De opleiding is gratis als je volledig werkloos bent, recht hebt op een werkloosheidsuitkering én geselecteerd wordt door de VDAB. Bovendien zijn voor werkzoekenden ook andere financiële voordelen mogelijk zoals verplaatsingsvergoeding en kinderopvangvergoeding.

Als je voltijds gaat studeren, ontvang je ook nog steeds je uitkering van de RVA en krijg je een vrijstelling van beschikbaarheid.

logo VDAB

Contacteer de VDAB

Neem voor meer informatie contact op met de klantenconsulente horeca van VDAB: Hannelore Fonteyn, via telefoon: M 0476 89 24 52 of mail hannelore.fonteyn@vdab.be.  Gesprekken vinden snel plaats na aanvraag.

Meer weten? 

Stel ze via het contactformulier. Je kan ook het secretariaat bezoeken of telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Koken @cvovitant