Hulpkok (sneltraject 16 weken)

???module.educationItem.label.themes???
VDAB hulpkok

Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. In deze dagopleiding van 16 weken volg je vijf modules koken waarmee je het certificaat van hulpkok bekomt. Bovendien is er ook werkplekleren waardoor je ervaring opdoet op de werkvloer. 

Voor deze intensieve cursus is geen voorkennis is niet nodig. De opleiding staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. We organiseren deze opleiding twee keer per jaar. Je kan starten in september of februari.

Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Deze opleiding is dan gratis via de VDAB. Je kan ze dan volgen met behoud van uitkering.  Bovendien krijg je tijdens je opleiding sollicitatietraining en ondersteunt de VDAB jou nadien bij het zoeken naar werk.  

Programma

In deze opleiding leer je op 4 maanden tijd bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je maakt de lekkerste vis-, vlees-, groente- en nagerechten. Daarnaast leer je gasten ontvangen en bedienen. In je traject zit ook een maand werkplekleren vervat.

Dit leer je tijdens de opleiding:

  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten vlees- en gevogeltegerechten
  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten visgerechten
  • eenvoudige gerechten en bistrogerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten en bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten
  • EHBO (enkel VDAB-traject)
  • solliciteren (enkel VDAB-traject)

Bekijk onderstaande reportage over het beroep van hulpkok / kok.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Ook carrièreswitchers zijn van harte welkom. 

Hoelang duurt de opleiding? 

Dit sneltraject duurt 4 maanden. Je volgt eerst 12 weken voltijds les op Campus PIVA. Daarna ga je 4 weken werkplekleren bij een bedrijf. 

Kan je overdag geen voltijds les volgen? Dan kan je de opleiding Hulpkok volgen via de modules van het dag-en avondonderwijs. Zo spreid je de lessen over verschillende semesters en schooljaren.

Wanneer heb ik les?

Je volgt deze opleiding overdag. Je volgt les van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17u.

Je start met de opleiding in september of februari. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen. Dit is vlak bij het station Antwerpen-Zuid.

Je werkleerplek wordt in samenspraak gekozen in functie van jouw woonplaats en verplaatsingsmogelijkheden.   

Hoeveel kost de opleiding? 

Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding van 16 weken is 300 euro.  Let wel op: je betaalt ook de dagelijkse maaltijden die je nuttigt en voorziet aangepaste praktijkkledij. Voor een volledig overzicht, kan je met ons contact opnemen.

Wie zich laat bijscholen kan vaak gebruik maken van vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Informeer je hier zeker over of kom langs op het secretariaat dan bekijken wij het op maat van jou.

De opleiding is gratis als je volledig werkloos bent én geselecteerd wordt door de VDAB. Bovendien zijn voor werkzoekenden ook andere financiële voordelen mogelijk zoals verplaatsingsvergoeding en kinderopvangvergoeding.

Als je voltijds gaat studeren, ontvang je ook nog steeds je uitkering van de RVA en krijg je een vrijstelling van beschikbaarheid.

logo VDAB

Contacteer de VDAB

Neem voor meer informatie contact op met de klantenconsulente horeca van VDAB: Hannelore Fonteyn, via telefoon: M 0476 89 24 52 of mail hannelore.fonteyn@vdab.be.  Gesprekken vinden snel plaats na aanvraag.

Meer weten? 

Stel ze via het contactformulier. Je kan ook het secretariaat bezoeken of telefoneren tijdens de openingsuren op het nummer 03 242 26 19. 

Inschrijven

Voor onze sneltrajecten kan je meteen inschrijven. Je hoeft dus niet te wachten opde startmomenten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor deze opleiding. De inschrijvingen lopen tot de klas volzet is. Je schrijft dus best snel in om zeker te zijn van je plaats.

Inschrijven kan tijdens de openingsuren van het secretariaat of je vraagt een persoonlijke afspraak met onze opleidingsverantwoordelijke Martine de Pooter, E martine.depooter@cvovitant.be.

Wil je inschrijven via de VDAB, dan neem je contact op met: Hannelore Fonteyn.

Koken @cvovitant