Bereider van visproducten

???module.educationItem.label.themes???
bereider visproducten

In elke les ontdek je alles over een bepaalde vis, schaal- of schelpdier. Waaraan zie je dat je met een topproduct werkt? Hoe maak je het panklaar (bijvoorbeeld door te fileren)? Hoe kan je het bereiden? De les eindigt met het degusteren van de bereidingen. Je krijgt ook de mogelijkheid om de producten aan te kopen aan kostprijs.  

De opleiding van 1 avond per week loopt over 2 schooljaren.  

  • In het eerste opleidingsjaar leer je vis controleren bij ontvangst (kwaliteit, kwantiteit, traceerbaarheid), panklaar maken en correct stockeren. In de module Eenvoudige verkoopklare visgerechten leer je sauzen en soepen, salades, koude en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren bereiden. Je leert ook schotels voor fondue, gourmet, barbecue, wok en steengrill samenstellen. 
     
  • In het tweede opleidingsjaar komen de meer gespecialiseerde sauzen en soepen (zoals consommés en bisques), salades, koude en warme gerechten aan bod. In de module Verkoop vis en aanverwante producten leer je de voorraden en bestellingen beheren en opvolgen, op basis van de marktsituatie en -tendensen het assortiment aanpassen. Je leert de toonbank op een correcte manier vullen en decoreren,  klanten informeren, bestellingen opnemen en afwerken. 

 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 320 lestijden, verspreid over 4 modules, in 2 opleidingsjaren, telkens van september tot juni. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je volgt een avond per week les. Je start met de opleiding in september.
De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.
Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Koken @cvovitant