Chef de partie - Wereldkeuken Desserten, gebak en brood

Ontdek de ultieme culinaire ervaring met de Chef de partie-specialisaties! Deze opleidingen richten zich op het werken met één specifiek product, waarbij elk gerecht draait om het perfecte hoofdbestanddeel. Je leert gerechten te bereiden op het niveau van toprestaurants, onder leiding van gerenommeerde chefs die je de nieuwste technieken bijbrengen.
Bij deze module van Chef de partie kies je voor de productgroep desserten, gebak en brood. Je maakt een culinaire reis doorheen alle werelddelen. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen komen aan bod. Per les leer je nagerechten uit een ander land klaarmaken.

Voorbeelden uit het gevarieerde lesprogramma:
- België o.a. Antwerpse handjes, chocotoff, Hasseltse speculaas, soepje van aardbeien, Elixir
- Amerika o.a. Bounty, donuts, ijs van ahornsiroop met koffiecrème, muscovadokletskop en mangocoulis, Indian summer mojito, Braziliaanse donuts
- Spanje o.a. Churros met chocoladesaus, sinaasappel- en amandeltaart, amandelkrullen, Spaans broodje, olijfbroodjes met chorizo, sangria
- Italië o.a. pana cota, ciabatta, geloato a limone, grissini, limoncello spritz
- India o.a. Chai-ijs met een mousse van mango lassi, kokosgel en gepofte rijst, naanbrood, chai thee
- Oostenrijk o.a. glühwein, Kaiserschmarren, Weense sachertorte
- Nieuw Zeeland o.a. Fudge, ginger bread, gemberbrood met dolce leche ijs
- Frankrijk o.a. Baba met cremeux van ananas en rum, pain tartiflette, pain chasseur, raclette
- Thailand o.a. Thaise rijstpudding, bananenbrood, Rice paper rolls
- Marokko o.a. gazellehoorntjes, chocolade kokoskoekjes, amandelbriwats, muntthee
- Griekenland o.a. bladerdeegflapjes, kataifi baklava, loukoumades
- Verenigd koninkrijk o.a. gemberbroodpudding, Eton mess, Lemon swissroll and amaretti trifle
- Turkije o.a. baklava, gevulde Turkse broodjes, pitabroodjes
- Duitsland o.a. schwarzwalder krischentorte, appelstrudel, linzergebak
- English tea o.a. scones, pana cotta, crabcakes
Voor wie?
De specialisaties van Chef de partie kan je volgen na het behalen ven het certificaat 'Hulpkok'. Je doorloopt dus eerst de basistechnieken in Keukenmedewerker, en daarna de modules van Hulpkok.
Heb je al diploma's, certificaten of uitgebreide ervaring in de horeca? Contacteer dan het secretariaat om te bekijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en meteen kan starten met deze gespecialiseerde modules!
Hoelang duurt de opleiding?
De module Chef de partie Wereldkeuken duurt 1 semester. Je ontvangt dan een deelcertificaat.
Wil je het eindcertificaat behalen van Chef de partie, dan volg je de 4 modules van 1 productgroep. Alle informatie over Chef de partie vind je op deze overzichtspagina.
Wanneer en waar heb ik les?
Deze module organiseren we in het schooljaar '25-'26 semester 1. Je hebt les op dinsdagavond van 18.10u tot 21.50u. De lessen vinden plaats op Campus PIVA.
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt 2,25 euro per lesuur (aangepast tarief vanaf schooljaar '25-'26). Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module. Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.