Horeca - keuken & zaal (sneltraject eenjarig Hotelbedrijf)

Sneltraject horeca eenjarig

Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het meteen in de praktijk.  Het éénjarig traject Hotelbedrijf is hét neusje van de zalm.

De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je start vanuit de basis. Je volgt dan les in nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester… Elke leerkracht brengt zijn eigen ervaring en expertise mee, waar jij als cursist mee van kan proeven! 

Als kers op de taart loop je ook 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner.  

! Nieuw: vanaf het schooljaar 23-24 kan je ook je stage lopen in het buitenland. CVO Vitant beschikt over een Erasmus+-accreditatie in het domein beroepsonderwijs en –opleiding. Mogelijke bestemmingen zijn Nederland (Groningen), Frankrijk (Nantes), Spanje (Salamanca), Portugal (Fundão), Tsjechië (Havířov- onder voorbehoud).

Ontdek alles over deze opleiding in de uitgebreide brochure onderaan deze pagina. Of bekijk onze filmpjes met getuigenissen  van cursiste Alanis, cursist Arthurchef Dimitri, chef Kevin, en chef Wouters

Volg onze cursisten op hun Instagramaccount: Horeca_switch

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

  • Iedereen vanaf 18 jaar. 

Hoelang duurt de opleiding? 

  • De opleiding start in september en eindigt in juni van datzelfde schooljaar.
  • Je doorloopt drie periodes van tien lesweken.
  • Je sluit de opleiding af met een stage van vier weken.  Sinds het schooljaar '23-'24 kan je deze stage ook doen in het buitenland.

Meer gedetailleerde informatie kan je lezen in de brochure.

Wanneer en waar heb ik les? 

  • Je volgt voltijds les, van maandag tot vrijdag, 8u30 tot 15u.
  • De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

  • Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.
  • Wij bekijken samen met jou of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
  • Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid. 
  • Ben jij werkzoekende? Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Als je aan alle voorwaarden voldoet, financiert VDAB deze opleiding. Je kan ze ook volgen met behoud van uitkering.

Heb je interesse in deze opleiding? 

  • Contacteer  onze opleidingsverantwoordelijke Bonnie Peeters via mail: bonnie.peeters@cvovitant.be of telefoon: 03 242 26 19. Zij nodigt je uit voor een persoonlijk gesprek.
     
  • Kom naar onze opendeurdag en volg de infosessie op 20/04 of naar één van onze Openlesavonden op 13 en 14 emei '24.
     
  • Volg de infosessie om 18u op 3 mei '24 en geniet meteen van het Streetfoodfestival. Op 3 mei van 17u30 tot 21u organiseren de huidige cursisten van het éénjarigtraject een Streetfoodfestival voor familie en vrienden. Om 18 uur zal er een infosessie zijn over de opleiding en aansluitend kan je 'proeven' van de verrassende dranken en hapjes. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij bonnie.peeters@cvovitant.be. 

Inschrijven

De inschrijvingen voor het eenjarigtraject starten op 1 maart 2024. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor deze opleiding. De inschrijvingen lopen tot de klas volzet is. Je schrijft dus best snel in om zeker te zijn van je plaats.

Inschrijven kan tijdens de openingsuren van het secretariaat of je vraagt een persoonlijke afspraak met onze opleidingsverantwoordelijke Bonnie Peeters via mail: bonnie.peeters@cvovitant.be of telefoon: 03 242 26 19. 

Bekijk enkele sfeerbeelden van de opleiding:

202209 C Kevin Verdyck2