Wild- en gevogelteslager

slagerij gevogelte

Tijdens de opleiding leer je vlees van wild, gevogelte, konijn en exotische soorten aankopen, beoordelen en verwerken tot producten voor consumptie zoals terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.  Je leert zelfstandig werken en leiding geven.  

De opleiding Wild- en gevogelte slager bestaat uit 7 modules:

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 600 lestijden, verspreid over twaalf modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding.  

Wanneer heb ik les? 

Je kan deze opleiding ‘s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA en op je stageplek.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

uitbener

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.