Reisleider Vlaanderen (finaliteit)

???module.educationItem.label.themes???
Reisleider Vlaanderen

Krijg jij niet genoeg van wat Vlaanderen te bieden heeft? Ben jij ambassadeur van Antwerpen tot het Zwin en wil je deze ervaringen delen met nieuwsgierige reizigers? Heb je graag de touwtjes in handen bij het plannen van uitstappen en ontdek je in eigen land liefst alle bezienswaardigheden?  Dan is de opleiding Reisleider Vlaanderen op jouw lijf geschreven.  

Om Reisleider Vlaanderen te worden, volg je het volgende traject:

Volgende onderwerpen komen in deze specialisatie aan bod:

  • Algemeen: gidstechnieken, logboek opmaken, voorreisvergadering houden met je reizigers, diverse types reizigers, omgaan met klachten en problemen, do’s en dont’s van de reisleider, daguitstappen en meerdaagse reizen, busreizen en bedrijfseerstehulp (met attest).
     
  • Specialisatie Vlaanderen: bezoek aan de kunststeden Antwerpen, Mechelen, Leuven, Brugge, Gent en een uitstap naar Brussel; meerdaagse reis in Vlaanderen volledig uitwerken en uitvoeren; gastcolleges rond culinair in Vlaanderen, toerisme in Vlaanderen.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar die het basisjaar Gids/Reisleider met succes heeft afgerond. Ook moet je slagen voor een screening van 2 vreemde talen. Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden. Je kan ook extra taalmodules volgen: Engels of Frans.

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 4 modules met een totaal van 240 lestijden.  Je werkt deze modules af in één schooljaar.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je volgt 1 avond per week les op Campus PIVA. Er zijn meerdere uitstappen voorzien in het weekend.  Op het einde van het schooljaar doe je een meerdaagse reis in Vlaanderen.

Hoeveel kost de opleiding? 

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal, uitstappen en gastsprekers. 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Je kan gebruik maken van Vlaams opleidingsverlof of opleidingscheques. 

Interesse? 

De specialisatie Reisleider Vlaanderen wordt georganiseerd bij voldoende interesse. Geef dus zeker je gegevens door aan ria.depooter@cvovitant.be indien je deze finaliteit wenst te volgen. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.