Slagerij - Module Portioneren van vlees

???module.educationItem.label.themes???
slager distributie

In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden. Je leert dus ook om elk deelstuk de juiste bestemming te geven voor verkoop.

Je hebt geen voorkennis van slagerij en vleesversnijding nodig, iedereen kan deze module volgen. Je volgt één avond in de week les gedurende 5 maanden.

Enkele voorbeelden uit het programma:

  • varkenshesp versnijden tot pita
  • contrefilet versnijden tot côte à l’os
  • varkensrug hakken tot kotelet
  • kalkoenfilet versnijden tot tournedos
  • gevogelte versnijden tot een ruim assortiment

De module 'Portioneren van vlees' maakt deel uit van de opleidingen Vleesbewerker en Slager-spekslager.  Na het succesvol beëidingen van deze module ontvang je een deelcertificaat. Wens je een volledige opleiding te volgen? Dan kan je kiezen om in één semester meerdere modules te volgen of in een komende semester een volgende module te volgen. 

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar kan deze module volgen.  Je hebt geen voorkennis nodig van slagerij.  Deze module is volledig instapvrij.

Hoelang duurt de opleiding?

Deze module telt in totaal 80 lesuren. Je volgt gedurende 1 semester één avond op de week les.

Wanneer en waar heb ik les?

Je kan deze module volgen in het 1ste semester van schooljaar '24-'25. Je hebt dan les op dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u van september tot januari.

De lessen gaan door op Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen.  De campus is vlakbij het openbaar vervoer (tram, trein Antwepren-Zuid), een deelfietsen station en er is een ruime gratis parking vlak voor de campus. Meer info over bereikbaarheid.

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Alle grondstoffen worden voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen. Je voorziet wel zelf aangepaste kledij en een materiaalset.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.  Dit kan bijvoorbeeld gaan over opleidingscheques voor werknemers of de Kmo-portefeuille, of gedeeltelijke of volledige vrijstelling inschrijvingsgeld voor werkzoekenden.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je steeds terecht op ons secretariaat.  Contacteer ons via mail, telefoon of kom even langs.