Initiatie wijnkennis en -degustatie

???module.educationItem.label.themes???
foto wijnkenner

Zet met de Initiatie wijnkennis en -degustatie je eerste stappen in de wijnwereld. Je verdiept je in de verschillende productieprocessen. Bovendien leer je wijnen degusteren volgens de wetenschap en analyse van typische aroma's, kleuren en smaken. 

Deze module is een onderdeel van de opleiding Sommelier. Je leert hier de basis en is daarom ideaal voor starters. De module is instapvrij voor iedereen. Als je deze module succesvol beëindigt, ontvang je een deelcertificaat.

Voor wie? 

Iedereen die wenst, kan met deze module starten. Dit kan vanaf 16 jaar.

Hoelang duurt de opleiding? 

Deze opleiding duurt één semester. Dit betekent dat je 5 maanden les volgt.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je start met de opleiding in september of februari. Je volgt één avond les per week.

Voor het schooljaar 2024-2025 semester 1 (september-januari) kan je de initiatie volgen op woensdagavond van 18.10u tot 21.50u.

Waar heb ik les?

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. De totale kostprijs voor schooljaar '24-'25 semester 1 is 310 euro. In elke les zijn er degustaties van wijnen, deze zitten volledig in deze kostprijs vervat. Je moet wel het handboek Algemene wijnkennis aankopen.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.