Hulpkok

Hulpkok

Als Hulpkok leer je bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Daarnaast leer je ook gasten ontvangen en bedienen. De opleiding bestaat uit zeven modules, elk van 80 lestijden. Je volgt eerst de startmodules van Keukenmedewerker. en daarna de vervolgmodules voor het certificaat van Hulpkok. Je kan kiezen tussen les in de voor-, namiddag of avond. Je kan één of meerdere modules volgen per semester.  Wil je snel het certificaat van Hulpkok behalen? Bekijk dan ons sneltraject Hulpkok.

Startmodules:

  • Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten + eenvoudige nagerechten
  • Eenvoudige visgereichten + eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
 
Vervolgmodules:
  • Bistrogerechten met vlees en gevogelte 
  • Bistrogerechten met vis 
  • Bistrogerechten met groenten en kruiden 
  • Bistronagerechten 
  • Initiatie ontvangst en bediening gasten (instapvrij)

Finaliseren doe je daarna met de opleiding ‘Kok’ of Chef de partie waarin je je keukenkunsten verder verfijnt. In de opleidingsfolder vind je het overzicht van de verschillende modules.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.
Om met deze opleiding te kunnen starten, moet je het certificaat ‘Keukenmedewerker’ behaald hebben. 

Opleidingsstructuur horeca

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding hulpkok telt in totaal 560 lestijden.  De eerste 4 modules (160 lestijden) volg je onder de basis van Keukenmedewerker.  Om het certificaat hulpkok te behalen volg je daar bovenop 5 modules van een totaal van 500 lestijden. 

Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. 

Je kan ook een intensief dagtraject van 16 weken volgen voor het behalen van het certificaat van Hulpkok

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Koken @cvovitant