Elektromecanicien (tweejarig traject)

Elektromecanicien

In deze opleiding stomen we je klaar voor een job als elektromecanicien. Je leert industriële installaties herstellen en controles uitvoeren om technische storingen te voorkomen.

Je leert werken met elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties. Daarnaast krijg je een degelijke basiskennis van wiskunde, ICT en montage- en demontagetechnieken. 

Verder leer je de beroepsspecifieke vaardigheden en competenties voor het onderhouden, diagnosticeren en herstellen van industriële installaties. 

Tijdens de opleiding krijg je ook de kans om attesten te behalen die nodig zijn om te mogen werken in een industriële omgeving zoals VCA, EHBO, vorklift, flensmonteur…

Een groot deel van de opleiding verloopt via werkplekleren, waarbij je niet alleen op school leert, maar ook op de werkvloer. 

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs.

Voor wie?

Voor cursisten vanaf 16 jaar. Je moet 18 jaar zijn voor het gedeelte Aanvullende Algemene Vorming.

Bij inschrijving leg je een basistest af over wiskunde, mechanica/elektriciteit en ICT en kijken we na of je door eerdere diploma’s of werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen. Daarna stellen we een traject op maat op. 

Hoelang duurt de opleiding?

Je kan deze opleiding volledig in avondonderwijs volgen. Dan duurt het 2 jaar voordat je de opleiding afrondt.

Of heb je interesse in het intensieve traject? Kijk dan op de pagina Elektromecanicien (eenjarig traject).

Vrijstellingen voor bepaalde modules kunnen je traject verkorten. 

Wanneer heb ik les?

Je kan deze opleiding ‘s avonds volgen. Je start met de opleiding in september.

Waar heb ik les?

De lessen vinden plaats op Campus De Masten (Kapelsestraat 222A, 2950 Kapellen) en bij verschillende werk- en stageplekken. 

Hoeveel kost de opleiding?

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor bijvoorbeeld de aankoop van handboeken, materiaal en materieel, een rekenmachine, vervoer…

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid. 

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier of kom langs tijdens de openingsuren, op maandag en dinsdag van 13u tot 17u, woensdag en donderdag van 18u tot 20u. Je kan ook telefoneren op het nummer 03 317 10 91.

Leestip! Drie cursisten Elektromecanicien vertellen wat zij van de opleiding vinden.

Sfeerbeelden van de opleiding Elektromecanicien

2022-03-31 - Prov A - De Masten - 148