Kelner

???module.educationItem.label.themes???
Kelner

In deze opleiding leer je alles over de mise-en-place van de zaal, het dienstmateriaal en het buffet. Je noteert en organiseert reservaties. Tijdens de dienst sta je in voor het onthaal van de klanten, het verstrekken van menu- en drankenadvies, het geven van toelichting over de samenstelling en bereidingswijze van gerechten en het opnemen van bestellingen. Vervolgens zorg je voor de bediening van de klanten. 

Je bent permanent attent voor de noden van de klant en geeft instructies aan het keukenpersoneel voor de verdere bereidingen en afwerkingen. 

De opleiding Kelner bestaat uit 5 modules:

Basismodules - Hulpkelner - instapvrij:

  • Initiatie ontvangst en bediening van gasten
  • Ontvangst en bediening van gasten

Vervolgmodules:

  • Organisatie en beheer van de zaal
  • Bereiding en bediening van gasten
  • Zaalbereidingen en -versnijdingen

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. Om de vervolgmodules te starten, moet je eerst het certificaat ‘Hulpkelner’ behaald hebben. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 5 modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari.

In de opleidingsfolder lees je welke modules we inrichten per semester.

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.