Hebreeuws

???module.educationItem.label.themes???

Hebreeuws is een van de oudste talen ter wereld. Gedurende twee millennia was het geen levende taal meer die actief gesproken werd, maar begin 20e eeuw werd de taal weer tot leven gebracht. In het Modern Hebreeuws (Ivrit) bestaan daarom alle woorden voor nieuwe, ‘hedendaagse’ begrippen zoals vliegtuig, gsm of computer.  Hebreeuws wordt geschreven van rechts naar links, met een ander alfabet.

Ook zin om zelf Hebreeuws te leren? Dan ben je bij CVO Vitant aan het juiste adres! Start met een cursus en leer jezelf op vakantie in Israël verstaanbaar maken, andere mensen begrijpen, maar ook zelfstandig Hebreeuwse teksten lezen en schrijven. 

Op Campus Zurenborg bieden we opleidingen aan op drie niveaus, van absolute beginners tot gevorderden. De opleiding is opgebouwd volgens het Europees Referentiekader voor Talen (ERK).  

Voor wie? 

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.  

Hoelang duurt de opleiding? 

Het cursusjaar loopt van september tot juni. Tijdens het cursusjaar rond je een volledige module af. Als je alle leerdoelen hebt behaald, ben je geslaagd en krijg je een certificaat. Je kunt daarna doorstromen naar de volgende module.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kunt op twee verschillende manieren Hebreeuws volgen. Als je het prettig vindt om met een groep leerlingen samen in de klas les te volgen, kun je je inschrijven voor de cursus op onze campus. Je volgt dan één keer per week een avondles met andere cursisten, en krijgt veel persoonlijke begeleiding.

Vind je het fijner om online les te volgen en je leertempo zelf te bepalen, dan kun je je inschrijven voor één van onze onlinecursussen. Je hebt een wekelijks online lesmoment, maar kunt je zelfstudie zelf inplannen op een moment dat voor jou goed uitkomt. Je leerkracht geeft je daarna persoonlijke feedback. Op deze manier is je cursus goed te combineren met een drukke agenda. In de cursus is ook gelegenheid voor extra oefening voor wanneer je iets moeilijk vindt, of extra uitdaging wanneer je iets al goed beheerst. Het online leren gebeurt grotendeels via ons digitale leerplatform Moodle. 

ICT-vaardigheid

Voor het deelnemen aan onze fysieke cursussen is een minimale kennis van ICT vereist. In de onlinecursus werk je volledig digitaal. Al het oefenmateriaal en de evaluaties maak je op de computer. In de fysieke les leer je in de klas, maar de evaluaties worden gedaan op ons digitale leerplatform Moodle. Ook berichten van je leerkracht, roosters en lesmateriaal ontvang je via dit leerplatform. Daarom is het voor beide cursussen belangrijk dat je over voldoende ICT-vaardigheden beschikt.  Met deze checklist kun je nagaan of je alle ICT-vaardigheden beheerst die nodig zijn om aan onze cursussen deel te nemen.  

In het cursusjaar 2024-2025 bieden we (bij voldoende belangstelling) de volgende cursussen aan:

  • Hebreeuws Breakthrough- niveau 1: dinsdag 18.30u-21.30u (op Campus Zurenborg) 184€
  • Hebreeuws Breakthrough online- niveau 1: zelfstudie online, (facultatief) wekelijks lesmoment nog te bepalen 180€
  • Hebreeuws Waystage- niveau 2: maandag 18.30u-21.30u (op Campus Zurenborg) 184€ + 40€ handboek
  • Hebreeuws Waystage online- niveau 2: zelfstudie online, (facultatief) wekelijks lesmoment nog te bepalen
  • Hebreeuws Threshold 1- niveau 3: woensdag 18.30u-21.30u (op Campus Zurenborg) 184€ +40€ handboek indien niet aangeschaft
  • Hebreeuws Threshold 1 online- niveau 3: zelfstudie online, (facultatief) wekelijks lesmoment nog te bepalen

Hoeveel kost de opleiding? 

Elke module kost 180 euro. Het handboek kost 40 euro (eenmalig van toepassing vanaf Waystage). Voor de fysieke cursus, reken je daarnaast ook nog 4 euro per module voor het maken van kopieën. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier.

Om in te schrijven of meer informatie kan je langskomen op campus Zurenborg.
Dit kan van maandag tot donderdag van 9.30u tot 13u. Maak hiervoor vooraf een afspraak.