Hebreeuws

???module.educationItem.label.themes???

Hebreeuws is een van de oudste talen ter wereld. Gedurende twee millennia was het geen levende taal meer die actief gesproken werd, maar begin 20e eeuw werd de taal weer tot leven gebracht. In het Modern Hebreeuws (Ivrit) bestaan daarom alle woorden voor nieuwe, ‘hedendaagse’ begrippen zoals vliegtuig, gsm of computer.  Hebreeuws wordt geschreven van rechts naar links, met een ander alfabet.

Ook zin om zelf Hebreeuws te leren? Dan ben je bij CVO Vitant aan het juiste adres! Start met een cursus en leer jezelf op vakantie in Israël verstaanbaar maken, andere mensen begrijpen, maar ook zelfstandig Hebreeuwse teksten lezen en schrijven. 

Op Campus Zurenborg bieden we opleidingen aan op drie niveaus, van absolute beginners tot gevorderden. De opleiding is opgebouwd volgens het Europees Referentiekader voor Talen (ERK).  

Voor wie? 

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.  

Hoelang duurt de opleiding? 

Het cursusjaar loopt van september tot juni. Tijdens het cursusjaar rond je een volledige module af. Als je alle leerdoelen hebt behaald, ben je geslaagd en krijg je een certificaat. Je kunt daarna doorstromen naar de volgende module.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kunt op twee verschillende manieren Hebreeuws volgen. Als je het prettig vindt om met een groep leerlingen samen in de klas les te volgen, kun je je inschrijven voor de cursus op onze campus. Je volgt dan één keer per week een avond les met andere cursisten, en krijgt veel persoonlijke begeleiding.

Vind je het fijner om online les te volgen en je leertempo zelf te bepalen, dan kun je je inschrijven voor één van onze online cursussen. Je hebt een wekelijks online lesmoment, maar kunt je zelfstudie zelf inplannen op een moment dat voor jou goed uitkomt. Je leerkracht geeft je daarna persoonlijke feedback. Op deze manier is je cursus goed te combineren met een drukke agenda. In de cursus is ook gelegenheid voor extra oefening voor wanneer je iets moeilijk vindt, of extra uitdaging wanneer je iets al goed beheerst.

Het online leren gebeurt grotendeels via ons digitale leerplatform Moodle. Om volledig aan de cursus te kunnen deelnemen en optimaal profijt te hebben van alle digitale mogelijkheden, is voor het volgen van een online cursus een minimale kennis van ICT vereist. Met deze checklist kun je nagaan of online leren ook iets voor jou is.   

In het cursusjaar 2023-2024 bieden wij de volgende cursussen aan:

  • Hebreeuws Breakthrough - niveau 1: maandag 18.30u- 21.30u (op Campus Zurenborg)
  • Hebreeuws Breakthrough - niveau 1: dinsdag 19.00u- 20.00u + zelfstudie (online)
  • Hebreeuws Waystage - niveau 2: donderdag 19.00u- 20.00u + zelfstudie (online)
  • Hebreeuws Threshold 1 - niveau 3: woensdag 18.30u- 21.30u (op Campus Zurenborg)
  • Hebreeuws Threshold 1 - niveau 3: zondag 18:30u-20:30u + zelfstudie (online)

Hoeveel kost de opleiding? 

Elke module kost 180 euro. Het handboek kost 40 euro ((eenmalig van toepassing vanaf Waystage). Reken daarnaast ook nog 5 euro per module voor het maken van kopieën.   

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier.

Om in te schrijven of meer informatie kan je langskomen op campus Zurenborg.
Dit kan van maandag tot donderdag van 9u tot 13u. Maak hiervoor vooraf een afspraak.