Koningin Mathilde bezoekt Kaap-project NT2

publish date
22.11.2023

Op 17 november '23 bezocht Koningin Mathilde de kleuterschool GVKS Groenendaal in Merksem. Ze las voor aan de kinderen en maakte kennis met het Kaap-project. Onze leerkracht Ann Borghs legde uit hoe ze aan de ouders Nederlandse les geeft.

Bezoek Koningin Mathilde bij KAAPproject

Koningin Mathilde bezocht de kleuterschool GVKS Groenendaal  in het kader van de “Voorleesweek”.  Ze las voor aan kinderen uit de derde kleuterklas en anderstalige ouders die Nederlandse les volgen op de school. Daarna nam ze deel aan een rondetafelgesprek over dit thema en over het belang van voorleesbuddy’s. Wie interesse heeft om voorleesvrijwilliger te worden, kan alle vacatures bekijken op vrijwilligerswerk.be.

Bezoek Koningin Mathilde bij KAAPproject

Ouders krijgen Nederlandse les

Koningin Mathilde maakte ook kennis met het Kaap-project. Onze lesgeefster Ann Borghs had de eer om dit project voor te stellen. KAAP is een project van De Schoolbrug waarbij ouders Nederlandse les krijgen op de school van hun kinderen. De lessen vinden plaats tijdens de schooluren en worden begeleid door een NT2-lesgever. Op die manier krijgen de ouders niet alleen de kans om Nederlands te leren, maar wordt ook de betrokkenheid van de ouders bij de school vergroot.

Kleuterschool Groenendaal is sinds dit jaar ingestapt in het KAAP-project met CVO Vitant. Directeur Greet Pauwels: ‘We vinden het belangrijk dat ouders op deze manier meer betrokken zijn bij het schoolleven van hun kinderen, en dat ze hun kinderen ook beter kunnen ondersteunen. Daarnaast hebben we als school een lange traditie van voorlezen, dus we vinden het fantastisch om op deze manier de Voorleesweek te kunnen starten.’

Meer info over het Kaap-traject.

Bezoek Koningin Mathilde bij KAAPproject