SIRA Procesoperator chemie

Procesoperator chemie

Je krijgt een praktijkopleiding in een boeiend chemisch bedrijf. Tijdens de opleiding leer je in de controlekamer hoe de processen lopen. Daarnaast werk je ook buiten om te controleren of de installaties goed werken. 

Voor wie? 

Voor volwassenen tussen 18 en 25 jaar die in de chemie willen werken. Je hebt geen diploma hoger onderwijs, HBO5 Elektromechanica/Chemie, TSO chemie, TSO elektromechanica, 7 TSO Chemische Procestechnieken of 7 TSO Regeltechnieken. 

Om te mogen deelnemen, moet je slagen voor de selectietest van SIRA. Daarvoor schrijf je je in via www.sira-opleiding.be. Als je voldoet aan de voorwaarden, word je uitgenodigd voor een infovergadering. Hier kan je meteen de eerste selectietest afleggen. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 500 lestijden en 900 uren bedrijfspraktijk en duurt 1 schooljaar. 

Wanneer heb ik les? 

Je volgt deze opleiding overdag, van maandag tot en met vrijdag. Je start met de opleiding in september. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PITO Stabroek en op je stageplek.   

Hoeveel kost de opleiding? 

Voor deze opleiding betaal je geen inschrijvingsgeld. Je wordt betaald voor je bedrijfspraktijk. Hoeveel dit bedraagt, kom je te weten tijdens de infovergadering. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier of kom langs tijdens de openingsuren, op maandag en dinsdag van 13u tot 17u en woensdag en donderdag van 18u tot 20u. Je kan ook telefoneren op het nummer 0479 02 39 16.