''De lessen bij CVO Vitant hebben me heel goed voorbereid op de selectieproeven van de politie''

publish date
01.08.2021

Nog een schooljaar en Nicolas Verstreken kan afstuderen als politie-inspecteur. ‘’Zonder CVO Vitant was me dit nooit gelukt’’, zegt hij.

Voorbereiding selectiecommissie

De opleiding tot politie-inspecteur start met strenge selectieproeven. In 2017 behaalde maar 14% van de kandidaten de eindmeet. Om de slaagkansen van de kandidaten te verhogen, werkte CVO Vitant samen met de lokale politie Antwerpen een opleidingstraject uit.  

Nicolas stapte naar CVO Vitant nadat hij de eerste keer niet slaagde voor de selectiecommissie, een van de proeven waarbij een driekoppige jury de kandidaten op de rooster legt.  

Goede voorbereiding 

‘’Tijdens de proef krijg je veel vragen over je competenties en hoe je op bepaalde situaties zou reageren’’, zegt Nicolas. ‘’Ik had er van te voren te weinig over nagedacht.’’  

Omdat hij vastbesloten was om politie-inspecteur te worden, besloot hij  het een tweede keer te proberen. Maar niet vooraleer hij zich voldoende had voorbereid. ‘’De opleiding bij CVO Vitant was hiervoor ideaal’’, zegt Nicolas. ‘’Tijdens de lessen dachten we na over hoe je in een bepaalde situatie zou handelen en leerden we voorbeelden aanhalen uit het dagelijks leven. Ik leerde er mezelf beter kennen.’’ 

Geslaagd! 

De cursus ‘Voorbereiding selectieproeven’ focust op het competentiemodel van de politie. Daarnaast krijgt je ook basiskennis mee over de werking van de politie en verbeter je je stressbestendigheid.  

Na de cursus slaagde Nicolas met glans voor de selectiecommissie en mocht hij starten aan de opleiding tot politie-inspecteur. ‘’Ik kijk er naar uit om binnenkort bij te dragen aan een betere maatschappij.’’ 

Meer info en inschrijvingen 

Wil jij je ook voorbereiden op de selectieproeven van de politie? Dat kan! Via CVO Vitant kan je je voorbereiden op twee proeven: het selectiegesprek en de cognitieve vaardigheidsproef

In de cursus ‘voorbereiding cognitieve vaardigheidsproef’ leer je hoe je informatie en cijfers verwerkt. Je werkt ook aan je kennis van de Nederlandse taal (spelling en grammatica) en leert een objectief verslag van een gebeurtenis opstellen. 

Als je nog geen diploma secundair onderwijs hebt, is zijn deze cursussen gratis. Anders betaal je 1,5 eur per uur. De lessen vinden plaats in onze campus in Hoboken (Maalbootstraat 19). Er is veel parkeergelegenheid en goede aansluiting met het openbaar vervoer.

Meer weten of inschrijven? Neem contact met ons op via 03 825 78 78 of info@cvovitant.be. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!