Als volwassene je diploma secundair onderwijs behalen

publish date
08.08.2021

Toen Ilias (24) in het zesde middelbaar moest dubbelen, zette hij de stap naar CVO Vitant. ”Op basis van vrijstellingsproeven en schoolrapporten kreeg ik veel vrijstellingen”, zegt hij. 

Ook als volwassene kan je een diploma secundair onderwijs behalen.

Ondertussen behaalde Ilias zijn diploma Algemeen Secundair Onderwijs (ASO) en studeert hij aan de hogeschool.

Extra ondersteuning

Het grootste voordeel van studeren bij CVO Vitant? ”De hulp die ik kreeg van de leerkrachten”, zegt Ilias. ”Iedereen is enorm vriendelijk en je wordt als volwassene behandeld.”

‘’We zetten enorm in op extra ondersteuning van onze cursisten’’, zegt Ad Doom, opleidingsdirecteur bij CVO Vitant. ‘’Cursisten kunnen in ons Open Leercentrum terecht voor extra hulp bij opdrachten en ons zorgteam ondersteunt samen met onze leertrajectbegeleiders en leerkrachten cursisten die kampen met bijvoorbeeld faalangst, dyslexie of uitstelgedrag.’’

ASO-opleiding

In het volwassenenonderwijs zijn er twee manieren om je diploma te behalen. Een eerste manier is via een opleiding Algemeen Secundair Onderwijs (ASO). CVO Vitant biedt als enige Centrum voor Volwassenenonderwijs in Antwerpen twee ASO-richtingen aan: humane wetenschappen en wetenschappen-wiskunde.

Beroepsgerichte opleiding

Een tweede weg naar een diploma in het volwassenenonderwijs loopt via de opleiding Aanvullende Algemene Vorming in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding. Wanneer je voor beide opleidingen een certificaat behaalt, krijg je het diploma secundair onderwijs. Ook met dit diploma kan je starten aan de hogeschool of universiteit. Of je gaat meteen aan de slag op de arbeidsmarkt.

Bij CVO Vitant heb je de keuze tussen 15 diplomagerichte beroepsopleidingen: van banketbakker tot Gids/reisleider. Muntadher (20) koos voor de opleiding Transport- en logistiek medewerker. ‘’Ik ben op zoek naar een job waarin je carrière kan maken.’’

Leren op maat

Anders dan op de middelbare school kies je zelf hoeveel uur les je per week volgt. Zo kan je de opleiding combineren met je werk, hobby’s of gezin. Je doet geen examens. Op basis van taken en toetsen kijkt de leerkracht of je geslaagd bent voor een module.

Inschrijven

Meer weten of je inschrijven? Maak een afspraak voor een online gesprek of op onze campus in Hoboken (Maalbootstraat 19, 2660 Hoboken) via 03 825 78 78 of info@cvovitant.be.