Cursist Djordy is beste Belgische ijsbereider

publish date
17.02.2023
klasfoto Djordy

copyright CVO Vitant

Cursist Djordy Van Kemseke won de titel “Beste ijsbereider van België 2023”. Djordy volgt al vier jaar les in ons volwassenenonderwijs en gaat voor zijn diploma banket-bakker.  Tijdens de les werd hij voor deze knappe prestatie in de bloemetjes gezet. 

Onze cursist Djordy Van Kemseke uit Schilde sleepte begin februari de titel van ‘Beste ijsbereider van België 2023’ in de wacht. Djordy is cursist in het provinciaal volwassenenonderwijs CVO Vitant in Antwerpen. Sinds 2020 volgt hij de ene na de andere module in de bakkerijopleidingen. Hij startte met Dessertkoekjes en Eenvoudige chocoladeproducten, ging dan verder met Beslagen, Bladerdeeg, Pralines, Chocoladestukken en Suikerwerk. Allemaal vaardigheden die hij mede inzette voor zijn winnende ijscreatie met oa een crumble en roze chocolade hibiscusbloemen.

In dit schooljaar rondde Djordy al succesvol de module verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten af. In semester twee is hij nu bezig met de module nl. Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante. De inzichten die hij bij deze modules leert, kan hij zeker gebruiken voor de organisatorische kant van Dito’s Ice-Cream, de zaak die hij samen met zijn ouders opende in Schilde.

Ambassadeur voor levenslang leren

“Alhoewel Djordy pas 27 jaar is, is hij voor ons een ambassadeur voor levenslang leren,” zegt Ann Cleemput, directeur van CVO Vitant. “Djordy volgt nu zijn 9de module bij ons provinciaal volwassenenonderwijs CVO Vitant – campus PIVA. Onze voedingsopleidingen zijn top. Met veel passie leren onze leerkrachten de stiel aan de cursisten. Creativiteit voor een mooi eindresultaat moedigen we steeds aan. We feliciteren Djordy dan ook met zijn prachtige prestatie.”  

Portret Djordy

copyright CVO Vitant