Cursisten Polyvalent administratief assistent ontvangen internationale delegatie

publish date
25.10.2022

Cursisten van de opleiding Polyvalent administratief assistent kregen deze week een bijzondere opdracht. Ze verzorgen het ontvangst van een internationale delegatie die deze week op bezoek zijn op Campus Maalboot.

De internationale delegatie
De internationale delegatie

Cursiste Soumaya mocht de gasten opwachten op het perron van Hoboken Polder. Samen met medecursist Ax’l begeleidde ze de groep van academici, leerkrachten secundair, lager en volwassenenonderwijs uit Spanje, Ierland en Griekenland naar de campus in Hoboken. ‘’In het begin was ik een beetje zenuwachtig om Engels met hen te praten, maar het ging steeds vlotter’’, zegt Soumaya. ‘’Een heel aangename ervaring.’’

‘’Ik was blij verrast door het ontvangst’’, zegt Olympia Befa, leerkracht Engels uit Griekenland. ‘’De cursisten waren heel vriendelijk en hebben ons professioneel doorheen de wirwar van straten in Hoboken naar de campus geleid.’’ 

Cursisten verzorgen de lunch
Cursisten Polyvalent administratief assistent verzorgen onder andere de lunch

Erasmus+ project

Het bezoek van de delegatie maakt deel uit van het Erasmus+ project over Universal Design for Learning (UDL). De deelnemende scholen uit Spanje, Ierland en Griekenland gaan aan de slag rond het inzetten van UDL bij blended leren, waarbij cursisten zowel in de klas als online leren. 

‘’Tijdens de opleiding Polyvalent administratief medewerker zijn we altijd op zoek naar ‘echte’ opdrachten die aansluiten bij de lessen’’, zegt Els Gansemans, leerkracht bij CVO Vitant. ‘’Het verzorgen van de ontvangst van een internationale delegatie past dus perfect bij deze opleiding.’’ De cursisten maakten onder andere het welkomstpakket, zetten de lokalen klaar en planden het transport van de deelnemers tijdens de hele week.