Een droomjob in het ziekenhuis

publish date
08.03.2022

Ilham, cursist Medisch Administratief Assistent bij CVO Vitant, heeft haar droomjob te pakken. Precies een dag na haar laatste stagedag mocht ze beginnen bij Sint-Augustinus ziekenhuis, als administratieve kracht op de spoedafdeling. En dat nog voor ze haar diploma in handen had.

Persoonlijk lespakket  

In 1 schooljaar tijd behaalde Ilham haar diploma Medisch Administratief Assistent. Ze leerde er onder andere de specifieke terminologie van de medische sector en omgaan met patiënten. ‘’Daar heb ik al veel aan gehad tijdens mijn stage’’, zegt ze. ‘’Ook de EHBO-lessen zijn super interessant.’’  

‘’De leerkrachten leggen alles heel duidelijk uit en begeleiden je goed’’, aldus Ilham. Ze combineerde de opleiding met interimwerk als verkoopster en haar hobby boxen. Ze vindt het een groot voordeel dat ze zelf haar lesrooster kon bepalen. ‘’Je kiest zelf hoe snel of traag je de opleiding wil afronden.’’  

Van stageplek naar werkplek 

De stage op de dagkliniek van Sint-Augustinus was helemaal hoe ze het verwacht had. ‘’Je hebt veel patiëntencontact en moet vaak veel tegelijkertijd doen: telefoons opnemen, mensen inschrijven…’’ Ze voelde zich meteen thuis op haar stageplek. ‘’Ik ben letterlijk geboren in dit ziekenhuis’’, lacht ze. De collega’s gaven haar een warm welkom.  

Onmiddellijk na haar stage kreeg ze met een vervangingscontract op de spoedafdeling van hetzelfde ziekenhuis. ‘’De leerkrachten hielden er rekening mee dat ik de laatste weken van de opleiding al aan het werk was. Sommige taken mocht ik bijvoorbeeld op afstand maken’’, zegt ze.  

Of ze de opleiding zou aanraden? ‘’Dat heb ik al gedaan!’’, lacht ze. ‘’Een vriendin start hier binnenkort.’’