Er is altijd een reden om bij te leren

publish date
05.06.2023

Er is altijd een reden om bij te leren. Het is nooit te laat voor die carrièreswitch, dat extra certificaat, diploma of die nieuwe hobby. En het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) is natuurlijk dé plek om je dromen na te jagen.

campagne volwassenonderwijs

Vanaf vandaag kom je misschien de gezichten van cursisten uit het volwassenenonderwijs tegen op affiches, sociale media, kranten en tv. Met de campagne ‘Er is altijd een reden om bij te leren’ wil het ministerie van Onderwijs mensen warm maken voor een opleiding bij een CVO.

Cursisten in beeld

Op de campagnebeelden staan ook twee cursisten van CVO Vitant.

Pie Wai volgt bij ons de opleiding Hulpkok. Als kind hielp hij al mee in het restaurant van zijn ouders en in 2005 was hij de zaalverantwoordelijke van het restaurant van het Belgisch paviljoen tijdens de wereldexpo in Nagoya, Japan. Hij belandde na zijn master in de bedrijfswereld. Toch lonkte de horeca en in september 2022 startte hij met de opleiding Hulpkok.

campagne volwassenonderwijs

Wout haakte af in het vijfde middelbaar en besloot te gaan werken. Zo ontdekte hij dat techniek hem wel lag én dat hij meer in zijn mars had. Vorig schooljaar volgde hij de opleidingen Elektromecanicien én Aanvullende algemene vorming en behaalde hij in juni 2022 zijn diploma secundair onderwijs. Ondertussen werkt hij met veel plezier op zijn stageplek Infrabel.

Opleidingskompas

Om door de bos de bomen te blijven zien, lanceert het ministerie van Onderwijs ook een opleidingskompas. Op deze website kan je zoeken in het opleidingsaanbod van CVO’s over heel Vlaanderen.

Je kan zoeken op trefwoord, thema of locatie, maar je kan ook een interactieve vragenlijst invullen, die peilt naar je interesses en talenten en die je de weg wijst naar interessante opleidingen.