Evenement 'Technische competenties voor een toekomst in de haven'

publish date
28.03.2022

Hoe kunnen we jongeren en (jong)volwassenen enthousiast maken voor een job in de haven én hen de juiste competenties voor de toekomst meegeven?

Elektromecanicien in opleiding

Met de steun van Interreg zijn Provincie Antwerpen, CVO Vitant en het Havencentrum binnen het Right-project op zoek gegaan naar manieren om jongeren en (jong)volwassenen te enthousiasmeren en beter voor te bereiden op een boeiende job in de haven.

We stellen onze pilootprojecten, de eindresultaten en onze beleidsaanbevelingen voor op een online event op woensdag 20 april van 9.30u tot 11.30u.

Programma

Inleiding door Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens

Pilootprojecten Havencentrum. Om jongeren en (jong)volwassenen enthousiast te maken voor het havengebied, ontwikkelde het Havencentrum een totaal nieuw concept rond beleving en vooral rond zelf doen en ervaren. Hierdoor ontdekken de deelnemers niet alleen jobkansen in de haven, maar ook de nodige competenties

Pilootproject CVO Vitant. Om de kloof te dichten tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt startte CVO Vitant de opleiding Elektromechanica op via duaal leren. Bedrijven bepalen mee de relevante competenties van hun toekomstige werknemers; cursisten leren een groot deel van de competenties al doende op de werkvloer en worden voorbereid op bijkomende attesteringen.

Inschrijven

Ben jij er ook graag bij? Schrijf je dan in vóór 15 april.

Enkele dagen voor het event ontvang je de link om online te kunnen deelnemen.