Feest voor 44 volwassenen die diploma secundair onderwijs behaalden bij CVO Vitant

publish date
30.06.2022

Het afgelopen semester behaalden 44 cursisten van het provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs  (CVO) Vitant hun diploma secundair onderwijs. Nog 2 anderen behaalden hun certificaat Aanvullende algemene vorming. Op donderdag 30 juni konden de gediplomeerden eindelijk hun diploma of certificaat in ontvangst nemen. 

In Antwerpen verlaat 11,2% van de leerlingen het secundair onderwijs zonder diploma. Dat is veel slechter dan 8%, het gemiddelde voor provincie Antwerpen. In Gent verlaat 7% van de leerlingen de middelbare school zonder diploma. 

Gelukkig is het ook als volwassene mogelijk om een diploma secundair onderwijs te behalen. CVO Vitant heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het secundair volwassenenonderwijs – ook bekend als tweedekansonderwijs.

Diploma om meteen te gaan werken of verder te studeren

Het afgelopen semester behaalden 6 volwassenen hun ASO-diploma (3 in de richting Wetenschappen-wiskunde en 3 in de richting Humane wetenschappen). 31 cursisten rondden met succes de opleiding Aanvullende Algemene Vorming af, die samen met een diplomagerichte beroepsopleiding, tot diploma secundair onderwijs leidt. 

Verder studeerden er 8 volwassenen af als medisch administratief assistent, 2 als polyvalent administratief medewerker, waarmee ze meteen kunnen starten op de werkvloer of aan verdere studies aan de hogeschool of universiteit. 

Wil je ook je diploma?

Ben je 18 jaar of ouder en wil je ook je diploma secundair onderwijs behalen? Dat kan bij CVO Vitant op 2 manieren. Of je combineert de opleiding Aanvullende algemene vorming met een diplomagerichte beroepsopleiding. Of – en dat is uniek voor Antwerpen – kies je voor een van onze twee ASO-opleidingen.

Meer weten? Kom naar een infomoment of maak een persoonlijke afspraak. 

11