Uitsluitend leerkrachten uit de privésector voor de klas bij Transport- en logistiek medewerker

publish date
08.11.2022
Leerkracht Vicky in de klas

In de opleiding Transport- en logistiek medewerker staan dit schooljaar uitsluitend leerkrachten uit de privésector voor de klas. ''Een win-winsituatie voor zowel onze school als de bedrijven'', zegt opleidingscoördinator Sofie De Deken. 

Ilse Verdonck werkt ook nog bij het logistiek bedrijf Van Moer Logistics, Luc d’Hondt heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector en Vanessa Monteiro, zelf oud-cursist bij CVO Vitant, combineert het lesgeven met haar job bij Neutraal Douaneagentschap Nelen. Gwenny Goossens werkt ook nog bij Karl Schmidt Spedition en Vicky Maggelet combineert het lesgeven met een job als zelfstandig consultant en trainer in de transportsector. 

Leerkracht Vanessa geeft een interview aan ATV

Knelpuntberoep 

CVO Vitant biedt de opleiding Transport- en logistiek medewerker aan op Campus Maalboot in Hoboken. Op deze campus kan iedereen vanaf 18 jaar zijn diploma secundair onderwijs behalen via een ASO-opleiding of via de opleiding Aanvullende algemene vorming in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding. 

Cursisten uit de opleiding Transport- en logistiek medewerker leren de basiskennis en -vaardigheden om mee te zorgen voor de organisatie van goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Ze leren zakelijke talen om contacten te leggen met klanten of chauffeurs, de vereiste transportdocumenten correct in te vullen…

Dit schooljaar volgen er 25 cursisten deze opleiding, waarbij de jongste 18 jaar is en de oudste 52 jaar. Er is een grote vraag in de haven naar deze profielen. ''Twee cursisten starten nu met hun stage in het douanekantoor waar ik werk'', zegt Vanessa. ''Mijn werkgever is daar natuurlijk heel tevreden mee.''

De regionale televisiezender ATV interviewde Vanessa en Heidi hierover. Het resultaat kan je hier bekijken. 

Meer weten?

Wil jij ook les krijgen van leerkrachten die met veel plezier hun kennis en ervaringen uit de sector met jou delen? Lijkt een administratieve job in de transport- of logistieke sector je wat? Kom naar een infomoment of maak een persoonlijke afspraak voor meer info of om je in te schrijven.