Word een administratieve held op kantoor, dokterspraktijk of bij een transportbedrijf

publish date
01.12.2021

Je hebt een job maar voelt dat je meer in je mars hebt? Met een opleiding bij CVO Vitant geef je een draai aan je carrière. Voor wie houdt van organiseren, plannen en communiceren is een job als administratieve duizendpoot in een kantoor, medisch secretariaat of transportbedrijf een ideale beroepskeuze. CVO Vitant helpt je op weg met een divers aanbod administratieve en logistieke opleidingen.

Word een administratieve held

In de opleiding Polyvalent administratief medewerker leer je dossiers van een bedrijf of afdeling organiseren en beheren. Je werkt aan je secretariële vaardigheden. Ook leer je zakelijk communiceren in het Engels, Frans en Nederlands.

Volg je daarnaast nog 2 extra modules uit de opleiding Administratief medewerker onthaal, dan heb je na afloop niet 1 maar 2 diploma’s op zak. Dat verhoogt natuurlijk je kansen op de arbeidsmarkt.

Medisch secretariaat

Wie graag aan de slag gaat als administratief medewerker in een dokterspraktijk, woonzorgcentrum of ziekenhuis, kiest voor de opleiding Medisch administratief assistent. Daar werk je niet alleen aan je secretariële vaardigheden. Je leert ook omgaan met patiënten en medische dossiers beheren.

CVO Vitant biedt deze opleiding aan als duaal traject, waarbij je ongeveer de helft van de tijd leert op school én de rest van de tijd leert op de werkvloer. Oud-cursist Debby Vanderlooven doet nu het onthaal en de administratie in een woonzorgcentrum: ‘’Het was zwaar om weer te gaan studeren, maar tegelijkertijd was het een verrijking in mijn leven. Van alle vakken uit mijn opleiding gebruik ik wel iets op mijn werk. Ik merk ook dat de opleiding mijn zelfvertrouwen een boost heeft gegeven.’

Internationale omgeving

Wie graag in een internationale omgeving werkt, volgt bij CVO Vitant de opleiding Transport- en Logistiek Medewerker, een knelpuntberoep. Je leert er hoe je mee kunt instaan voor de organisatie van het goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Ook dit is een duaal traject, met veel leren op de werkvloer. Het voordeel? Veel cursisten kunnen achteraf aan de slag op hun stageplek. Zo ook Dirk Coppens: ‘’Ik mocht als stagiair bij transportbedrijf Essers erg veel doen’’, zegt Dirk. ‘’Het bedrijf vroeg mij al snel om te blijven en beschouwde mijn stage dus eerder als inwerken in de job. Het is heel leuk om te doen.’’

Diploma secundair onderwijs

Als je één van deze opleidingen combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je meteen ook je diploma secundair onderwijs.

Meer weten of inschrijven? Vraag nu je persoonlijke afspraak aan via telefoon 03 825 78 78 of e-mail info@cvovitant.be en start in februari 2022 met je opleiding.