Een opleiding combineren met je job? Dan heb je recht op deze voordelen!

publish date
29.11.2022

Je werkt maar het kriebelt toch om weer bij te leren? Of je nu voor je werk of voor je plezier kiest voor een opleiding bij CVO Vitant. Je hebt recht op verschillende voordelen.

Chocoladebewerker

CVO Vitant is erkend als opleidingsverstrekker, waardoor je voor de meeste opleidingen gebruik kunt maken van het systeem van de Vlaamse opleidingscheques. Meer informatie over de opleidingscheques voor werknemers.

Werk je al in de horeca en volg je een horeca-opleiding? Dan kan je hiervoor een opleidingspremie horeca ontvangen. Meer informatie op de website van Horeca Forma.

Via het Vlaams opleidingsverlof (vroeger ‘Betaald educatief verlof’) kan je tot 125 uur verlof per schooljaar opnemen, met behoud van loon. Kijk in deze opleidingsdatabank of de opleiding die je wil volgen, recht geeft op Vlaams opleidingsverlof. 

Cursisten aan de computer

Via de kmo-portefeuille kunnen zelfstandigen financiële steun krijgen voor het volgen van een opleiding. Vraag hier meer informatie aan. 

Wie nog geen diploma secundair onderwijs heeft, betaalt geen inschrijvingsgeld voor de opleidingen Aanvullende algemene vorming of de ASO-opleidingen. Behaalde je je diploma secundair onderwijs in het volwassenenonderwijs? Dan kan je het inschrijvingsgeld van je diplomagerichte beroepsopleiding volledig terugvragen aan de overheid.

Een overzicht van alle premies en kortingen vind je hier. Nog vragen? Kom langs bij het secretariaat van een van onze campussen. Onze medewerkers staan graag voor je klaar.