Grote stijging cursisten provinciaal volwassenenonderwijs

publish date
27.10.2022
Leerkracht slagerij toont cursisten hoe je vlees snijdt
Cursisten van de opleiding Slagerij in de les

CVO Vitant telt vijf campussen in Antwerpen, Berchem, Hoboken en Kapellen. Er zijn zowel dag- als avondmodules en de sterkte zit vooral in het op maat gemaakte traject van cursisten. Opleidingen kunnen ofwel intensief op een korte termijn ofwel op eigen tempo over een langere periode gevolgd worden. 

Horeca terug in de lift, Slagerij-cursisten stijgen met 40%

Bij CVO Vitant Campus PIVA stegen de inschrijvingscijfers met 5%. De Bakkerij-opleidingen en de nieuwe opleiding Sommelier waren eind juni al volzet. Alhoewel Horeca tijdens de coronamaatregelen veel te verduren kreeg, zijn deze modules terug in stijgende lijn. Met een volle klas van het intensieve éénjarig traject kok/kelner zal eind dit schooljaar CVO Vitant weer volwaardige koks afleveren. Coördinator Bonnie Peeters: “In het éénjarig traject volgen de cursisten overdag les van maandag tot en met vrijdag, dat is pittig maar de afgestudeerden zijn gegeerd op de arbeidsmarkt.  Dit schooljaar zorgen onze Slagerij-opleidingen voor de verrassing. Vorig schooljaar rondden we af met 55 inschrijvingen, nu hebben we er 78. Dat is een stijging van 40%. Hier zorgde de samenwerking met de Antwerpse Beenhouwersbond en slagerijen voor de omkeer van de steeds dalende cijfers.”

Ook als volwassene kan je een diploma secundair onderwijs behalen.
Bij CVO Vitant kan je - uniek in Antwerpen - je diploma behalen via een ASO-opleiding

Steeds meer jongeren halen ASO-diploma in het volwassenenonderwijs

Op Campus Maalboot in Hoboken richt de provincie zich vooral op tweedekansonderwijs. Vanaf 18 jaar kan je daar een diploma secundair onderwijs behalen.   Opvallend is het aantal cursisten die gaan voor een ASO-diploma en dus mikken op hoger onderwijs.  Ook de beroepsgerichte opleidingen doen het goed zoals Transport- en logistiek medewerker. De mode-opleidingen verhuisden dit schooljaar van Campus PIVA naar Campus Maalboot zodat de we nog beter de combinatie kunnen maken met het behalen van een diploma. Op 8 november, 7 en 22 december organiseert CVO Vitant opnieuw infosessies rond het behalen van je diploma in het volwassenenonderwijs. 

Extra klassen Nederlands Tweede Taal (NT2) voor Oekraïners

Sinds de fusie in 2018 heeft het provinciaal volwassenenonderwijs ook een campus NT2. Maar liefst 159 modules Nederlands Tweede Taal zijn gevuld met 1464 cursisten. Op vraag van Atlas richt CVO Vitant extra klassen in voor vluchtelingen uit Oekraïne. 

Bezoeker kijkt binnen in een les van de bakkerijafdeling tijdens een Openlesavond
Tijdens de Openlesavonden op Campus PIVA kan je de sfeer opsnuiven tijdens de lessen.

Inschrijvingen semester 2 

Omdat CVO Vitant werkt met modules per semester kan je ook starten met je opleiding in februari. In het najaar organiseert CVO Vitant daarom infosessies en openlesavonden. Zo kan je op 22 en 24 november 's avonds de lessen op Campus PIVA bezoeken en in november en december deelnemen aan de infomomenten over onze diplomatrajecten.