Het slagersvak leren op 12 weken tijd

publish date
12.01.2022
Hanne in het praktijklokaal van de slagerij

Een opleiding volgen tijdens de werkuren én ervoor betaald krijgen? Hanne Oris (32) volgt op kosten van haar werkgever de intensieve opleiding Slager distributie bij CVO Vitant. ‘’Ze zijn tevreden dat ze nu iemand hebben die kan inspringen in de slagerij en later kan doorstromen wanneer er een slager vertrekt.’’

In de supermarkt waar Hanne Oris (32) werkt, is er af en toe een tekort aan slagers. ‘’Ik sprong al regelmatig bij door bijvoorbeeld vlees te verpakken, maar het echte slagerswerk kon ik niet’’, zegt ze. Daarom startte ze – met de steun van haar werkgever – aan de opleiding Slager distributie.

Stage bij eigen werkgever

‘’Omdat ik graag wat meer wilde helpen in de slagerij, ging ik op zoek naar een opleiding’’, vertelt ze. Zo kwam ze bij CVO Vitant terecht. Na overleg met haar baas, startte ze in het intensief traject Slager distributie – een voltijdse opleiding van 12 weken.

Ze volgt 2,5 dagen per week les op Campus PIVA, waar ze zowel de theorie als de praktijk van het slagersvak leert. Daarnaast loopt ze 2 dagen stage bij haar eigen werkgever.

Van rauw product tot worst en gehakt

Normaal zou ze ook een halve dag sollicitatietraining moeten volgen, maar daar kreeg ze een vrijstelling voor. Dus wanneer haar medecursisten tips krijgen over werk zoeken, gaat ze aan de slag in haar huidige job in de bakkerijafdeling van de supermarkt. Haar werkgever betaalt zowel de opleiding als haar vervoersonkosten én betaalt haar ook voor haar werkuren.

‘’Ik vind het heel plezant dat ik nu kan afwisselen tussen de bakkerij en slagerij’’, zegt ze. ‘’Het leukste vind ik om van een rauw product iets afgewerkt te maken, zoals worsten of gehakt.’’ Tijdens de opleiding leert ze ook uitbenen. ‘’Dat moet ik niet op mijn werk doen, maar het is wel interessant’’, zegt ze.  ‘’Mijn collega heeft ook interesse, misschien start ze in de volgende reeks.’’

Meer weten?

Het intensief traject Slager distributie start telkens in september en februari. Je betaalt 550 euro, maar wie werkzoekende is, kan deze opleiding gratis volgen. Informeer je bij je VDAB-kantoor.

Naast het intensief traject, bieden we de opleiding Slager distributie ook aan in avondonderwijs.

Inschrijven doe je via het secretariaat op Campus PIVA (Desguinlei 244, Antwerpen). Nog vragen? Contacteer ons via tel. 03 242 26 19 of info@cvovitant.be.