Techmix wil 18+ers introduceren in technische opleidingen

publish date
17.02.2023

Wat STEM is voor Scholieren, wil Techmix bereiken in het volwassenenonderwijs: 18+ ers enthousiast maken voor techniek en de diversiteit aan technische jobs. Techmix is een samenwerking van CVO Vitant, Volwassenenonderwijs Kisp en ACTA vzw. In een voortraject van 4 maanden krijgen cursisten een introductie in tal van technische opleidingen zoals:  elektromecanicien, procesoperator chemie, elektromecanicien, elektrotechnisch installateur, constructie-lasser of PLC-technieker. Bovendien behaal je meteen het certificaat van monteur en o.a. het attest om een vorklift te bedienen. Deze halftijdse opleiding start op 27 februari 2023. 

Cursist in het atelier

In het Techmix voortraject kunnen cursisten op 4 maanden tijd proeven van een aantal technische opleidingen. Je gaat halftijds naar school, wat nog heel wat ruimte laat voor een (deeltijdse) job. 

Je leert onder andere elektrische verbindingen uitvoeren, spanningsloos fouten opsporen en verhelpen, maar ook hoe je machines bedient, monteert en controlemetingen uitvoert.  Bovendien stoomt Techmix je klaar voor het behalen van extra attesten die nuttig zijn in een industriële omgeving, zoals werken op hoogte en werken met een vorklift.

Na Techmix kan je makkelijk doorstromen naar volgende opleidingen.

 

Techmix is een volledig nieuwe opleiding die gegeven wordt in Antwerpen.  Wie slaagt voor het Techmix voortraject, behaalt het certificaat van Monteur. Als monteur kan je meteen aan de slag bij een bedrijf in de bouw- of constructiesector. Monteurs zijn gegeerd op de arbeidsmarkt en allround inzetbaar.’

De opleiding start op 27 februari en eindigt 22 juni 2023.

Meer informatie en inschrijven voor Techmix.