Digitale didactiek voor beginners

???module.educationItem.label.themes???
Een leerkracht voor de klas

Doe de Digisprong! Als lesgever wil jij inzetten op ‘Digitaal leren’. Je gebruikt al wel eens een PowerPoint of het bordboek maar hoe integreer je ICT in je lessen en zet je actief in op digitale didactiek?

In deze beginnerscursus kom je meer te weten over de mogelijkheden van educatieve technologie (EdTech) in je les. Je leert hoe je digitale leermiddelen kan inzetten in de verschillende fases van de les en voor differentiatie, evaluatie en feedback.

Je gaat zelf aan de slag en leert werken met educatieve tools.

Voor wie? 

Voor leerkrachten secundair onderwijs en volwassenenonderwijs. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De cursus van 10 lestijden wordt verdeeld over 3 lesmomenten 

Wanneer heb ik les? 

Er zijn 3 lesmomenten voorzien per reeks. 

In het eerste semester is dat op woensdag 4/10/2023 van 14 tot 17 uur, op woensdag 18/10/2023 van 14 tot 17 uur en woensdag 8/11/2023 van 14 tot 18 uur.

In het tweede semester is dat op maandag 5/2/2024 en 19/2/2024 van 18 tot 21 uur en op maandag 4/3/2024 van 18 tot 22 uur.

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op CVO Vitant - Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.  Tel.03 242 26 19 

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. De totale kostprijs is 15 euro. 

Ben jij een leerkracht? De overheid voorzien extra nascholingsbudget voor het verhogen van de digitale competenties van leerkrachten. Vraag dit zeker na bij je directie, de kans is groot dat je gratis kan deelnemen aan de nascholing waarvoor je bent ingeschreven. 

Wat heb je nodig? 

  • Microsoft-account 
  • Eigen laptop meebrengen 

Geen Microsoft-account? Vermeld het bij de inschrijving. 

Inschrijven 

Inschrijven kan je op het secretariaat van een van onze campussen of via dit formulier.

Inschrijven kan tot 2 werkdagen voor de startdatum.

Voor deze cursus geldt een minimumaantal deelnemers. Indien het minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt, kan de cursus eventueel worden uitgesteld of geannuleerd. 

Meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie! Mail naar dennis.verdonck@cvovitant.be.

Wil jij je digitale vaardigheden of die van je team naar een hoger niveau brengen? CVO Vitant werkt graag samen met jou een toegankelijk lesaanbod uit op maat van jouw schoolteam. We houden rekening met de pedagogische noden van je medewerkers, denk aan niveaudifferentiatie, leervragen… Ook werken we samen een aanbod uit dat past in de agenda van je medewerkers, al dan niet via afstandsonderwijs, op locatie, overdag of ’s avonds…