Digitale didactiek voor gevorderden

???module.educationItem.label.themes???
Een leerkracht geeft uitleg aan een cursist aan de computer

Doe de Digisprong! Als lesgever streef je naar 'digitaal leren'. Je gebruikt al verschillende apps en digitale platforms in je lessen, maar hoe kan je dit naar een hoger niveau tillen? In deze boeiende cursus ontdek je tips en trucs die nieuw voor je zijn. We duiken in de wereld van Gamification, Virtual Reality (VR) en kunstmatige intelligentie (AI). Ook besteden we aandacht aan het evalueren en analyseren van je resultaten. 

Tijdens deze cursus ga je actief aan de slag en leer je hoe je optimaal gebruik kunt maken van educatieve tools. Bereid je voor op een inspirerende reis vol nieuwe mogelijkheden! 

Voor wie? 

Voor leerkrachten secundair onderwijs en volwassenenonderwijs. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De cursus van 10 lestijden wordt verdeeld over 3 lesmomenten. 

Wanneer heb ik les? 

Er zijn 3 lesmomenten voorzien.

In het eerste semester is dat op woensdag 22/11/2023 en 6/12/2013 van 15 tot 18 uur en op woensdag 20/12/2023 van 15 tot 19 uur. 

In het tweede semester is dat op dinsdag 27/2/2024 en 12/3/2024 van 18 tot 21 uur en op dinsdag 26/03/2024 van 18 tot 22 uur.

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op CVO Vitant - Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. De totale kostprijs is 15 euro. 

Ben jij een leerkracht? De overheid voorzien extra nascholingsbudget voor het verhogen van de digitale competenties van leerkrachten. Vraag dit zeker na bij je directie, de kans is groot dat je gratis kan deelnemen aan de nascholing waarvoor je bent ingeschreven. 

Wat heb je nodig? 

  • Microsoft-account 
  • Eigen laptop meebrengen 

Geen Microsoft-account? Vermeld het bij de inschrijving. 

Inschrijven

Inschrijven kan je op het secretariaat van een van onze campussen of via dit formulier.

Inschrijven kan tot 2 werkdagen voor de startdatum.

Voor deze cursus geldt een minimumaantal deelnemers. Indien het minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt, kan de cursus eventueel worden uitgesteld of geannuleerd. 

Meer weten?

Contacteer ons voor meer informatie! Mail naar dennis.verdonck@cvovitant.be.

Wil jij je digitale vaardigheden of die van je team naar een hoger niveau brengen? CVO Vitant werkt graag samen met jou een toegankelijk lesaanbod uit op maat van jouw schoolteam. We houden rekening met de pedagogische noden van je medewerkers, denk aan niveaudifferentiatie, leervragen… Ook werken we samen een aanbod uit dat past in de agenda van je medewerkers, al dan niet via afstandsonderwijs, op locatie, overdag of ’s avonds…