HR-assistent

Cursiste HR-assistent

Houd je van een ordelijke administratie, contact met mensen en ben je discreet? Dan is de opleiding HR-assistent iets voor jou. 

In deze opleiding leer je, naast algemene administratieve vaardigheden, hoe je personeels- en loonadministratie beheert. Je leert alles over de regelgeving en hoe je vacatures opstelt. Je leert ook zakelijk communiceren in het Engels en Frans. 

Na de opleiding kan je aan de slag op een personeelsdienst van een bedrijf of organisatie of verder studeren, bijvoorbeeld HR-support of Sociaal werk. 

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs.

Voor wie? 

Voor volwassenen vanaf 18 jaar. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit  740 lestijden en duurt gemiddeld 1,5 jaar. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten. 

Wanneer heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus Maalboot. Je sluit de opleiding af met een stage.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur, met een maximum van 300 euro per semester. Reken ook op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer… 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Studiebegeleiding

Ontdek hier welke begeleiding op maat we voorzien.

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78.